Най-сигурните портфейли за биткойни, които не са депозитарни, през 2020 г.

Преди близо дузина години Биткойн (BTC) стартира обещаваща платежна система, която е сигурна, без граници и евтина – отваря глобалната финансова система и банкира необезпечените. С течение на годините BTC се превърна в нещо повече от платежна система, превръщайки се в запас от стойност (SoV), докато стойността му нарастваше – достигайки рекорд от 19 800 долара през 2017 г.. 

Преминаването към SoV обаче идва със собствени предизвикателства. В основата си съхранението и сигурността на „цифровото злато“ са едно от най-големите предизвикателства за BTC. При пускането на пазара Сатоши Накамото – псевдоним за създателя на биткойн – предвижда платформа, която ще предлага на потребителите пълен контрол и безопасност на техните средства. 

Тъй като стойността на BTC се повиши, централизираните борси и услугите за попечителство се появиха, като предоставиха портфейли в опит да помогнат на обикновените потребители да „безопасно съхраняват своите BTC“. Въпреки че тези централизирани страни помагат на нетехническите потребители да съхраняват личните си ключове и да търгуват по-бързо своите BTC, те отнемат функцията на блокчейн – децентрализация (управление на собствената ви „банкова сметка“).

Необходимост от портфейли за самоличност 

Какъв е проблемът с централизираните доставчици на крипто портфейли? 

Централизираните крипто пазители и борси предлагат бърз и надежден начин за извършване на сделки с криптовалути като Bitcoin и Ethereum. Тези заведения обаче липсват в аспекта на сигурността, тъй като съхраняват частните ключове на потребителите централно и ги съхраняват в горещи портфейли. Горещите портфейли или онлайн портфейли позволяват на потребителите да търгуват безпроблемно и да използват своите криптовалути. 

Това обаче доведе до няколко борси, податливи на хакерски опити, кражби, фишинг измами, измами с излизане и др..

Свойствата с ниска сигурност на централизираните попечители породиха хардуерни портфейли като Ledger и Trezor, които увеличават поверителността и сигурността на средствата. Те го правят, като съхраняват вашите лични ключове офлайн на USB устройство. Потребителите обаче избягват тези портфейли (въпреки високите нива на сигурност) в полза на централизираните онлайн портфейли поради надеждност, бързина и ликвидност. 

Възниква въпросът: „Могат ли потребителите на крипто да се радват на скорост, надеждност и не-лична сигурност – всички заедно – на платформа за крипто портфейл?“ Да. 

В следващия раздел обсъждаме мерките за сигурност, които трябва да търсите в крипто портфейла, как да гарантирате сигурността на портфейла си и най-сигурните портфейли за крипто потребители през 2020 г.. 

Какво да търсите в крипто портфейла

 1. Сигурност: Това е може би най-важната характеристика във всеки портфейл. Онлайн портфейлите се считат за по-податливи на атаки на несигурност и с основателна причина; те са по-лесни за хакване. Хардуерните портфейли, от друга страна, се считат за по-безопасни, тъй като валутата се съхранява офлайн.
 2. Анонимност: Потребители, които се интересуват да останат анонимни, това вероятно е функция, която трябва да имат предвид.
 3. Репутация: Важно е човек да премине през прегледи на портфейла, за да установи къде стои сред останалите потребители в общността, само за да е сигурен за това към какво се ангажира. 
 4. Потребителски интерфейс: Интерфейсът Coinbase се препоръчва за повечето начинаещи. Той е лесен за плаване и освен това осигурява 100% от стойността си.

Най-добрите крипто портфейли без сигурност

1. Bitamp – За сигурност и скорост (Препоръчително) 

Според официалния сайт, Битамп „Е безплатен портфейл за биткойни с отворен код, от страна на клиента, който ви позволява да изпращате и получавате биткойни сигурно на блокчейн“. Просто казано, Bitamp е портфейл за криптовалута, който ви позволява да изпращате и получавате биткойни. 

Портфейлът е проектиран под лиценз MIT, който позволява на потребителите по целия свят да изпращат и получават BTC. Глобалният портфейл, съвместим с лицензи, означава, че разработчиците по целия свят имат много малко ограничения при използването му. 

Професионалисти

 • Портфейл без лишаване от свобода: Подобрява сигурността на портфейла, като позволява директни плащания към вашите офлайн портфейли. Това означава, че компанията не прехвърля, съхранява или запазва личните ключове на потребителите на своя сървър.  
 • Активира сърфирането в Tor: Интеграцията с Tor подобрява поверителността на транзакциите на потребителите. Освен това операциите на Bitamp са строго локални в браузъра на потребителя „с помощта на Javascript и семената с магическа парола от 12 думи“. 
 • Трансфери към хардуерни портфейли: Bitamp предлага и уникална директна връзка с най-добрите хардуерни портфейли, включително Ledger Nano S (споменато по-долу), Trezor, KeepKey, Electrum и Mycelium. 
 • Образователна общност: Bitamp също надгражда своите крипто-общностни ценности, като предлага образователни и информативни материали на своя уебсайт – особено на нови потребители. Парчета на тема „Как да закупите биткойн“, „Как да защитите портфейла си“, „Стъпки към копаене на биткойни“ и др. Са налични в Bitamp. 

Минуси

 • Липса на множество криптовалути: Сигурният, бърз и не-личен портфейл позволява само транзакции с биткойн. Това е много тесен обхват, но компанията работи за добавяне на нови крипто в бъдеще. 
 • Относително млади: В сравнение с други портфейли от нашия списък, Bitamp все още е в начален етап, поради което е по-малко широко приет. 

2. Ledger Wallet Nano S – Сигурност, без скорост


Ledger Nano S хардуерният портфейл за криптовалута е един от най-добрите сред своите връстници, като предлага на потребителите офлайн портфейл без попечителство за съхранение на криптовалути. Хардуерният портфейл се предлага с екран и е съвместим с всяка компютърна операционна система.  

Професионалисти

 • Офлайн портфейл без лични права: Хардуерният портфейл на Ledger ви позволява да съхранявате вашите лични ключове на USB устройство, което е завинаги офлайн, докато не бъде свързано с компютър. Това подобрява защитните свойства за съхранение на вашите биткойни. 
 • Ключ с 12 пропуска: Портфейлът предлага и ключ за парола от 12 думи, който ви позволява да възстановите средствата си в случай, че загубите портфейла си. 

Минуси

 • Бавни транзакции: Както бе споменато по-рано, хардуерните портфейли ви затрудняват да транзактирате крипто, като се имат предвид строгите протоколи за сигурност. 
 • Скъп: Докато Bitamp е безплатен портфейл за биткойни, Ledger Nano S се предлага на солидна цена >$ 150, което обезкуражава малките криптодържатели да съхраняват активите си в портфейла. 

3. Портфейл за хляб – множество монети, намалена скорост и сигурност

Хлябът е дигитално портфолио, което не ви позволява да получавате и изпращате биткойни. Приложението е достъпно в уеб браузър и на мобилни устройства – в iOS и Android App store. Портфейлът позволява съхраняване, изпращане и конвертиране на множество валути, включително Bitcoin, Ethereum и Bitcoin Cash (BCH). 

Професионалисти

 • Наличие на множество монети: Портфейлът за хляб предлага три валути в портфейла си, който не е попечител – BTC, ETH и BCH. 
 • Лесен за използване интерфейс: Портфейлът също така предоставя на потребителите красиво проектиран и лесен за навигация интерфейс. 

Минуси

 • Липсва двуфакторно удостоверяване: Липсата на удостоверяване с SMS или удостоверяване с Google намалява свойствата за сигурност на портфейла Bread.
 • Бавни взаимодействия и взаимодействия с трети страни: Въпреки че портфейлът на Bread Wallet не е личен портфейл, транзакциите в платформата преминават през трета страна, намалявайки поверителността на потребителите. Освен това някои потребители преди това се оплакват, че сайтът е бавен и тромав. 
Портфейл Тип Сигурност  Лесно използване Цена Уебсайт
Bitamp.com На линия Високо  Лесно Безплатно Битамп
Ledger Nano S Хардуер  Високо Умерен >150 долара Книга
Портфейл за хляб Подвижен Умерен Лесно Безплатно ХЛЯБ

Таблица, показваща различните качества на портфейлите без лишаване от свобода

Заключение

След цялостен поглед върху портфейлите, които не са задържани по-горе, препоръчваме Bitamp за неговите сигурни и бързи транзакции. Освен това портфейлът е безплатен портфейл с отворен код, което означава, че разработчиците по цял свят работят за подобряването му всеки ден, подобрявайки крипто инвестирането и HODLing. 

Не забравяйте нито вашите лични ключове, нито вашите монети! Винаги се опитвайте да използвате портфейли без попечителство, за да съхранявате вашите криптовалутни активи. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map