Какво представляват копнежите и как да инвестираме в трезори?

yEarn започна като агрегатор на доходност за платформи DeFi. Построена от Андре Кроне, сега тя е водеща платформа DeFi с USP, която се насочва към трезори и застрахователни предложения.

Зад сцената, Копнейте за финанси е децентрализирано приложение, изградено с помощта на интелигентни договори Ethereum. Договорите работят в тясно сътрудничество с Curve.fi, който е ликвидност за стабилни монети. Печели от такси за търговия, допълнени от iEarn, който също така дава на заем стабилната ви монета на кредитния протокол с най-добрите лихвени проценти от Compound, dYdX и AAVE.

Yearn Finance намира най-добрата възможна възвращаемост за отглеждане на доходност на стабилни монети и други криптовалути, за да елиминира необходимостта от скъпи изследвания или ребалансиране всеки път, когато дадена платформа увеличава приходите си. Характеристиката на трезорите на Yearn Finance разширява тази възможност, за да намери най-добрия възможен път за инвестиция от DeFi. Това включва разнообразни реализации на стратегии в пространството на DeFi. 

Токенът за управление на Curve.fi е CRV. Копнеж работи в тясно сътрудничество с Curve, за да увеличи печалбата от жетоните от Curve. 

Какво е копнежът на финансите? 

Yearn finance е порталът за потребителски интерфейс за свързване към интелигентните договори. 

yEARN finance е децентрализирано приложение, изградено на базата на Ethereum, което предлага продукти на DeFi за копнеж за възвръщаемост. Работи като всяко друго приложение в световен мащаб, но кодирането му се поддържа от интелигентни договори. 

Символът за управление на Yearn.finance е YFI. Yearn finance предлага следните услуги: 

  • Печелете 

Функцията „Печелете“ е основният агрегатор на възвръщаемост на следните услуги по кредитиране: Съединение, Dydx, или Aave (Ddex и Fulcrum понастоящем са деактивирани). 

  • Зап 

Zap е услуга за преобразуване, която улеснява размяната между токени ERC-20 в замяна на токени на доставчика на ликвидност (LP) за печалба от Yearn Finance. Въпреки че е удобен за начинаещи, Zap отнема много бензин и може да струва скъпо, дори повече, отколкото да го правите сами. 

  • ARP

APR е таблица със статистически данни за текущата възвръщаемост на различните платформи за кредитиране DeFi на всеки токен, поддържани от yEARN. 

Най-високият ГПР за всяка монета е доставчикът, на когото Earn заема тези монети в момента.

  • Застраховка

Подписва се от Nexus Mutual, която е доставчик на застраховка за заем, yInsurance осигурява защита срещу интелигентни рискови договори. Тъй като е децентрализиран, той не изисква спазване на KYC и ALM. 

yEarn трезори


трезорите yEarn са като автоматизирани експерти на DeFi, които намират най-добрите стратегии за инвестиране в платформи на DeFi. Криптовалутата, инвестирана в Yearn Vaults, работи за различни протоколи DeFi. Това включва осигуряване на ликвидност, обезпечение на заеми и използване на доходността от един протокол и реинвестиране в други платформи на DeFi.

Стратегията за инвестиция се решава чрез гласуване на предложенията от общността. 

Засега Андре наблюдава пазарите и пише повечето от новите стратегии. Когато той и 9-те други мулти-сиг валидатори одобрят, че договорите са безопасни, като същевременно дават най-високата доходност на пазара, той се изпълнява. Те ги променят според текущите добиви на пазара.

Изображението по-долу изброява трезорите, поддържани от платформата yEarn. По-голямата част от трезорите са базирани на стабилни монети (DAI, TUSD, USDC, USDT и криви пулове) с променлив APY между 20% -85%. 

Трезорите, базирани на криптовалута, включват пулове Bitcoin и Chainlink с красиви печалби. 

Копнейте сводовеКопнейте сводове

yEarn трезори Стратегия 

Стратегиите за инвестиция са модулни интелигентни договори, подготвени от Андре Кроне, основателят на yEarn.finance. Всеки може да предложи стратегия на форума в раздела за стратегии и ако бъде одобрен от Cronje и multi-sig, тя ще бъде приложена до следващата промяна на стратегията. Всяка стратегия предлага различни APY от време на време. 

Сътрудниците за формирането на стратегията и при прилагането на кодекса се заплащат от добивите от договорите. 90% от възвръщаемостта от стратегията се изплаща на LP или членове на трезора, докато 10% от възвръщаемостта се изплаща на дизайнера на стратегията. 

Как работи Yearn Vault? 

Разбирането на това, което се случва под свода, е това, което създава магически възвръщаемост от тези сводове. Доходността се постига чрез предоставяне на актива за кредитиране, доставчик на ликвидност (LP) на автоматизирани пазарни мейкъри (AMM) или земеделски стратегии. 

Печеленето в DeFi включва различни неща: 

  • Печалба от такси на децентрализирани борси. 
  • Връща от лихвите, платени за кредитиране на децентрализирани платформи за заем. 
  • Печалба от принос на код и идеи за приложения DeFi.
  • Доходност Отглеждане на символи за ликвидност и управление.
  • И много други

Какво е Yearn Ethereum Vault? 

Трезорите на yEarn до края на август се основаваха на стабилни монети, пулове от криви на Curve, Bitcoin и Chainlink. На 31 август Кронже стартира тревогите Yearn Ethereum (yETH) като опит за максимизиране на доходността на Ethereum. Освен това, в замяна на своята ликвидност, потребителите са спечелили YETH, което е представяне на техните притежания в трезора на YEARN.. 

Трезорите на Ethereum на Yearns прилагат специфична стратегия за трезорите на Ethereum. Например, заемане на DAI с Ethereum като обезпечение и реинвестиране на DAI в LP или платформи за кредитиране, за да се максимизират тези доходи. 

Горният пример е най-основната стратегия за получаване на DeFi възвръщаемост на Ethereum. Независимо от това, начинаещите могат да бъдат трудни за разбиране и прилагане. Копнежните трезори имат за цел да ограничат необходимите изследвания и изграждане на доверие, докато проучват възможностите за печелене от DeFi. Той автоматизира целия процес в една транзакция за депозиране и теглене. 

Заедно с директните ETH депозити, трезорите YEARN предлагат и Увит Ethereum (wETH) трезор, което по същество представлява ERC20 символно представяне на ETH. Ethereum от wETH се заключва чрез протокол за интелигентен договор и се издава равно количество WETH. 

Как да използвам копнежите? Ръководство стъпка по стъпка 

Етап 1: Първата стъпка е да стигнете до трезора с тази връзка: https://yearn.finance/vaults

Копнеете за сводЦелева страница за Трезора

Стъпка 2: Втората стъпка е да свържете портфейл към трезорите, като щракнете върху опцията за свързване на портфейла отдясно отгоре. Не забравяйте, че подробностите за трезора няма да бъдат публикувани, докато не бъде осъществена връзка с портфейла. Понастоящем yEARN съхранява следните трезори. 

Свържете портфейла на Yearn Vaults

Следните портфейли могат да се използват за свързване към трезорите: 

Метамаска, Доверете се на портфейла, WalletConnet, Портфейл Coinbase, Книга, Трезор, Фортматик, Портис, Sqaurelink, Торус, Authereum 

Стъпка 3: Депозит

След свързване на портфейла, трезорите, изброени в Yearn.finance, стават достъпни. 

Копнея

Например, за да депозират в хранилището на DAI stablecoin, потребителите могат да зададат сумата от салдото в портфейлите си. По същия начин, в замяна на ETH и wETH, вложителите на трезора получават yETH и ywETH. 

Депозит

Стъпка 4: Плащане на таксите 

След потвърждение се изчислява сумата, която таксите за изпълнение на интелигентния договор за добавяне към трезора. Таксите варират между $ 10 – $ 100 в зависимост от таксите за GAS и лимита в мрежата Ethereum. 

Стъпка 5: Изтегляне от трезорите

Когато потребителят желае да оттегли своите позиции в трезора, той трябва да размени своите yTokens (yDAI или yETH), които са необходими за изтегляне на притежанията им в трезора или ликвидиране на техните позиции. 

Оттеглянето от трезорите може да дойде от два източника, активния стратегически трезор или копнеж резервен трезор. Ако идва от резерва, не се начислява такса за теглене. Ако обаче в изпълнение на стратегията DeFi се премахне ликвидността, се начислява такса за теглене от 0,5%. 

Следващите печалби от трезора се коригират съответно на новия баланс след тегленето. Печалбите се споменават на годишна база, но се изплащат за времето, през което ликвидността се държи в трезора. Следователно, ако средният APY за трезора е 100%, за 6 месеца депозит от 1 ETH ще спечели 0,5 ETH в трезорите. 

Поради доходоносната възвръщаемост от държането на Ethereum, трезорите видяха значителни депозити през първия ден. За по-малко от 72 часа след старта си, трезора беше затворен, след като заключи 139 милиона долара (100 милиона долара на първия ден). Спирането на WETH също е спряно. 

Копнейте за стратегията на трезора

Депозитът в трезорите беше деактивиран скоро след пускането му.

Отказ от отговорност Представеното съдържание може да включва лично мнение на автора и зависи от пазарните условия. Направете проучване на пазара, преди да инвестирате в криптовалути. Авторът или публикацията не носят никаква отговорност за Вашите лични финансови загуби.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector