Как да стартирате своя собствена борса!

В продължение на няколко години виртуалните валути като Биткойн се утвърдиха като основен инвестиционен инструмент за отделните инвеститори. Нестабилността на криптовалутите предлага на криптотърговците много възможности за търговия. По този начин цифровите валути стават все по-популярни в търговските стратегии на тези, които искат да диверсифицират портфейлите си и да подобрят търговските си резултати.

Днес има два метода за печалба от пазара на криптовалути:

 • Купувайте криптовалути на борсова платформа, за да ги държите в онлайн или офлайн портфейл за криптовалути
 • Търгувайте с тези финансови активи чрез CFD директно на платформа за търговия

Един от основните проблеми през 2019 г. беше появата на децентрализирано финансиране (DeFi), нов вид финансиране, изпълнявано в протоколи без доверие („без доверие“) без необходимост от финансови посредници.

Днес потребителите на криптовалути по целия свят могат да се възползват от традиционните финансови услуги като кредити, кредити, търговия и инвестиции по децентрализиран и прозрачен начин. Всичко, от което се нуждаете, е интернет връзка и крипто портфейл.

През 2020 г. този нов пазарен сегмент се очаква да продължи да расте.

Дефицентрирано финансиране на Дефи

DeFi възникна, за да революционизира начина на извършване на плащанията, давайки повече свобода, управление и сигурност на световното население (Изображение: Medium / Владислав Шабанов)

Възходът на DeFi

Биткойн беше първото внедряване на DeFi. Той даде възможност на потребителите да извършват финансови транзакции с други лица, без да са необходими финансови посредници в дигиталната ера. Биткойн и криптомоеди като бяха първата вълна на DeFi. Втората вълна се задвижва от DeFi блокчейн Ethereum, добавяйки още един слой към своята блокчейн за програмируемост. Сега, в началото на 2020 г., хората (и компаниите) могат да сключват договори, да предоставят, договарят, инвестират, хеджират и съхраняват крипто крипто „без доверие“ благодарение на нарастващия брой приложения DeFi в мрежата Ethereum. Според данните, събрани от DeFi Pulse, етерният еквивалент на DeFi протоколи в щатски долари е нараснал от 293 милиона долара през януари до над 687 милиона долара в края на декември 2019 г. Използването на този показател като референция за оценка на стойността на пазара на DeFi , можем да видим, че този сектор се е взривил през 2019 г., нараствайки с над 130%.

Защо да търгувате с криптовалути с CFD?

За разлика от платформите за обмен на криптовалути, които ви позволяват да обменяте вашите евро за криптовалути, които можете да запазите толкова дълго, колкото искате във вашия виртуален портфейл, ползите от търговията с криптовалута с CFD са по-големи, особено за тези, които искат да се възползват от бързите промени в цените.

Но какво е CFD така или иначе?

CFD, Договор за разлика на английски или Contrat Pour la Difference на френски, е вид деривативен продукт. Следователно това е финансов инструмент, чиято оценка зависи от друг инструмент, наречен „основен“. Използвайки CFD, вие никога не притежавате базовия инструмент. Инвестирате само в промяната в цената му между отварянето и затварянето на вашия договор.

Ползи от търговията с крипто валути чрез CFD


 • Бичи и мечи инвестиции – Печелете, като се възползвате от нарастването, но и от спада на цените на криптовалутите
 • Ливъридж – Възползвайте се от маржин търговията и лоста, който увеличава вашата пазарна експозиция
 • Висока волатилност – Възползвайте се максимално от волатилността на пазара на криптовалути
 • По-добра ликвидност – Вземете по-добри цени и по-кратко време за транзакции, което ви позволява да увеличите ефективността си чрез по-добра ликвидност
 • Няма задържане на криптовалута – избягвайте риска от загуба, кражба и кибер атаки, свързани със съхранението на вашите криптовалути в портфейл, тъй като не държите токени, използващи CFD
 • Гъвкаво работно време – Търгувайте на денонощен пазар
 • Регулирана и сигурна среда – Възползвайте се от безопасна и регулирана търговска среда със защити като частен търговец като тази срещу отрицателно салдо
 • Изисква се нисък първоначален капитал – Започнете да търгувате с CFD с криптовалута с относително нисък капитал (минимален депозит от 100 EUR на Admiral Markets)
 • Може да предпочетете да държите криптовалути в следните случаи:
 • ако целта ви е да участвате в тази парична революция и да държите жетони, за да ги използвате по-късно
 • ако можете да си позволите да платите пълната стойност на криптовалутата
 • ако имате време да проучите най-добрия сайт за закупуване на криптовалута и най-безопасния начин да запазите вашите токени. Намирането на най-добрия портфейл за криптовалута е от съществено значение за сигурността на вашите средства, така че те да не бъдат изложени на кибер атаки.
 • ако не се страхувате да забравите личните си ключове за достъп до вашите токени. Всъщност, ако ги загубите, ако ви бъдат откраднати или ако ги забравите, ще загубите своите криптовалутни инвестиции завинаги.
 • ако нямате проблем с използването на нерегулирани крипто борси, които могат да наложат ограничения за покупка, продажба или теглене
 • ако вашият инвестиционен хоризонт е дългосрочен и само нагоре

Сега идва Bustex.io с най-добрите варианти за масата. Burstex.io се оказва първата криптообмен, притежаван от тълпа в света, който е изграден върху блокчейн Burst. Не е ясно какво означава това? Това показва, че Burstex сега е собственост на акционерите. Те са същите акционери, които получават печалбите от събраната търговия, такси за листинг и теглене. И така, интересувате ли се да бъдете акционер и да участвате в процеса на търговия? Това е лесно. Официалният токен Burstex, наречен BEX, вече е пуснат на 15 юни 2020 г. Залагането на Burstex автоматично ще ви превърне в акционер сега. И така, какво чакаш? Вървете с най-добрите! Върви Burstex! Буквално ще бъдете управлявате своя собствена борса там!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector