Как да използваме сложни уравнения на цените на борсите, за да зададем биткойн реклами

Биткойнът е много нестабилна валута, точно както повечето криптовалути. Не е необичайно да видите как цената редовно се люлее в кратки периоди. Поради тази причина някои борси, особено равнопоставени платформи, които предлагат на потребителите възможността да търгуват с първата криптовалута в света, са разработили формули, които помагат на търговците да задават своите реклами, използвайки конкурентни цени, като гарантират, че побеждават останалата част от конкуренцията.

Уравненията на цените могат да бъдат зададени автоматично, за да актуализират вашите цени според това как се движи цената на биткойн на други борси за криптовалута. Тези уравнения вземат предвид информацията, събрана от алгоритъма на борсата от други платформи, и актуализират съответно рекламите Ви.

P2P платформите позволяват на купувачите и продавачите да определят цените, които биха искали да купят или продадат актив, като създават реклами. Една функция, която винаги е достъпна, докато преминавате през този процес, е задаване на маржове над или под текущата цена. Те са доста лесни за конфигуриране и гарантират, че вашите реклами дават възможност на взаимодействащите с тях да разберат каква сума пари бихте искали Купува или продайте биткойн на, като по този начин реализирате печалба или спестявате пари, като купувате евтино.

Колкото и да са маржовете, те не са достатъчни за напреднали търговци, които може да се стремят да използват данни от определени борси, докато оценяват рекламите си. След това тези данни могат да се комбинират с усъвършенствани уравнения, за да се получат по-добри цени.

Различни формули 

Като такива, различните борси P2P предлагат различни начини за персонализиране на вашата собствена цена. Платформа като localcoinswap ще позволи на търговците да имат достъп до данни от десет крипто борси, включително Bitfinex, Binance, Coinbase, CEXio, Polinex, Coinone, Kraken, HitBTC, Bittrex и Bitstamp. И има формула, която потребителите могат да използват, за да достигнат цените на платформите; Market.exchange.pair.type.

Чрез въвеждане на пазара. посочвате, че искате да получите данни за обменна цена. Размяната. пояснява на платформата, която искате да извлечете данните от двойка. ще покаже сдвояването, което бихте искали да използвате, и това може да бъде Bitcoin / USD и, накрая, типа. ще покаже вида на цената, която възнамерявате да получите от платформата. Това може да бъде най-високата, най-ниската, последната, цената на оферта или искане и др.

Пример за тази формула в действие е market.coinbase.btcusd.high. Обменът ви улеснява с включването на падащо меню, което ще предлага предложения, след като започнете да пишете формулата, откъдето опростявате процеса.

Операторите също са на разположение, за да помогнат на търговците при създаването на различни методи за ценообразуване, които отговарят на техните нужди. Те включват умножение, деление, събиране и изваждане. Тогава има минимум, максимум и скоби.

Трябва да сте наясно, че всички ваши реклами ще бъдат определени във валута, независимо от използваните оператори или обмен на данни. Следователно е от съществено значение да конвертирате във фиатната валута, с която предпочитате да търгувате.

Друга борса, предлагаща на своите потребители възможността да използват сложни ценови уравнения да зададете печеливши реклами е Биткойн Глобал. На платформата потребителите не трябва да се притесняват, че рекламите им не работят, тъй като платформата свързва поръчките на търговци с различни борси. Можете да създадете свое собствено уравнение, което най-добре обслужва вашите нужди за търговия, а данните могат да бъдат получени от най-добрите платформи като WhiteBIT, Kraken, Bitstamp, Bitfinex и Coinbase.

Не само търговците се справят добре с тази платформа, но и разработчиците, които имат достъп до нововъведения API v 1, за да автоматизират управлението на рекламите си чрез API извиквания. Невероятно, борсата предлага ограничена оферта, при която всички сделки на платформата привличат нулеви такси. И борсата може да бъде достъпна на четири национални езика английски, френски, руски и китайски.

Значение на използването на един източник на данни

Ценови уравнения на Местни биткойни са извлечени с помощта на btc_in_usd по подразбиране и търговците могат да използват оператора за умножение, ако желаят да поставят марж върху пазарните данни. Всички реклами се актуализират на всеки пет минути. Изчисленията ще вземат предвид цената на BTC от различни източници и винаги връщат средната цена на един биткойн въз основа на различните източници.


На борсата също е възможно да направите свои собствени ценови уравнения, като следвате няколко прости стъпки. Първият ще включва идентифициране и избор на източника на данни, който да се използва. За да получите точен отговор, използвайте само един източник като coinbaseusd_avg. Тази формула работи добре, но ако възнамерявате да реализирате известна печалба, трябва да използвате оператор.

Да предположим, че искате да добавите 25% марж върху пазарната цена. Ще трябва да използвате оператора за умножение и да умножите цената от вашия източник по 1,25, което ще добави желания процент. В този случай това ще изглежда като coinbaseusd_avg * 1.25.

Последната стъпка включва конвертиране на цената, която получавате, във валутата, с която предпочитате да търгувате. Тук ще трябва да използвате USD_in_ [валута]. Пример за тази coinbaseusd_avg * 1,25 * USD_in_CAD.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector