Как да добавите ликвидност, за да разменяте ликвидния пул: Ръководство стъпка към стъпка

В тази статия ще ви насочим как да добавите ликвидност към ликвидния пул на Uniswap. Публикувахме предишен доклад, описващ най-добрите доставчици на ликвидни пулове. Тук ще научите за един от добре познатите доставчици на ликвидност; Разменете пула на ликвидност. Отвъд уводната информация ще се запознаете с ръководството стъпка по стъпка за добавяне и премахване на ликвидност в Uniswap. 

Едновременно с това, нека започнем с няколко въведения. Въпреки че първата Пазар на DeFi че активираното обединяване на ликвидност чрез автоматизирани производители е Bancor, оттогава Uniswap стана по-популярен. Подобно на други децентрализирани пазари, той управлява протокол за ликвидност с отворен код в Ethereum. 

Интелигентният договор Uniswap е написан в Интелигентен език на Vyper договор. Той позволява децентрализация, устойчивост на цензура, сигурност и полезност без разрешение. От пускането на Uniswap V1 през 2018 г. той стана най-популярният Ethereum борса на маркет мейкър (AMM). 

Uniswap има специален и децентрализиран протокол за автоматизирано предоставяне на ликвидност за двойки за търговия с токени Ethereum. Всяка търговска двойка Erc-20 до Erc-20 има специален интелигентен договор, който съдържа резерви от всеки токен. Този интелигентен договор също така контролира как резервите могат да бъдат променени. Вие или някой можете да станете доставчик на ликвидност, като депозирате токени в интелигентен договор и в замяна получите токени за пул. 

Тези пул токени проследяват дела в общите резерви на доставчика на ликвидност. Токените на пула могат да се търгуват и за базовия актив по всяко време. Протоколът Uniswap е за автоматизирано предоставяне на ликвидност за съвместими с Ethereum токени, ERC-20. Това е протоколът за интелигентен договор, който държи резерви от символи и определя нещата, които могат да бъдат променени. 

Пул за ликвидност Uniswap

Сега да поговорим за Uniswap Liquidity Pool. Ще обсъдим как работят и дали е подходящо за всички или за определена група хора. Uniswap е децентрализирана ERC-20 борса, но не е предназначена само за токени; той също така поддържа Ethereum. Също така можем да разглеждаме Uniswap като протокол за обмен, който ви позволява да обменяте без доверие токени ERC-20.

Uniswap Liquidity pool събира токени в модел на интелигентен договор и потребителите търгуват срещу ликвидния пул. На Uniswap вие или някой може лесно да сменяте токени; добавете жетони към пул, за да спечелите някои такси. Можете също да посочите токен на Uniswap. 

Хубавото на платформата Uniswap е, че можете лесно да обменяте Ethereum за всеки ERC-20 токен. Този обмен се извършва по децентрализиран начин. Вие нямате работа с никоя компания, не е включен KYC 

Борсата и няма посредник, улесняващ тези транзакции. 

Централизираните платформи държат парите ви и ви таксуват, че държите парите си, но платформата Uniswap е обратното. Uniswap е децентрализирана борса, при която винаги имате пълен контрол над парите си. След като започнете транзакция, тя веднага изважда парите от портфейла ви и ги връща в друг формат. По този начин се гарантира, че няма цензура. 

Добив земеделие на Uniswap

Доходността отглеждане ви позволява да печелите повече пари с вашите крипто активи. За да направите това, трябва да станете доставчик на ликвидност. Uniswap ви позволява да станете доставчик на ликвидност. 

Разменете таксите


Едновременно с това при регистрация в платформата, споделяте 0,3% от таксите за транзакции в пуловете. Следователно, ако предоставите, да речем, 40% ликвидност на ликвидния пул, тогава ще спечелите 40% от таксата за транзакция.

Можете обаче да проследите колко печелите. За да направите това, просто създайте акаунт тук

Проследяването на приходите Ви е лесно като следното: 

1. Регистрирайте се на уеб страницата Uniswap, за да въведете показания адрес. 

разменят

2. Щракнете върху „Анализиране на възвръщаемостта на инвестициите“ за системата, за да обработите вашата ликвидност и да ги покажете на обобщената таблица.

разменят

3. Продължете да щракнете върху адреса и ще видите ROI и други KPI.

разменят

Как работи Uniswap Liquidity Pool

Ще продължим по-нататък, за да обясним функционалността на Uniswap Liquidity Pool. Пуловете на ликвидност са съвкупност от символи в интелигентните договори. В този пул на ликвидност има достатъчно токени ERC-20, за да можете да ги замените, изпратите и обедините с друг. Забележително е, че Ethereum служи като канал. 

Разменете ликвидния пулUniswap Liquidity Pool работи | Източник: Разменете

Това означава, че пулът съдържа голям брой Ethereum и други токени ERC-20 на борсата Uniswap. Следователно можете да създадете нова обменна двойка в нов пул за ликвидност за всеки жетон по ваш избор. Едновременно с това тя е напълно отворена за всички.

Например, можете да бъдете част от ETH / DAI ликвидност. Ще трябва да направите еднаква стойност на Ethereum и токена ERC-20, с които искате да участвате. Ако искам да се присъединя към ETH / DAI на Uniswap Liquidity Pool, трябва да разполагате с точния размер както на DAI, така и на Ethereum едновременно. Следователно, когато някой влезе и реши да търгува DAI с Ethereum на Uniswap, вашата ликвидност ще бъде записана. 

Можете обаче да имате непостоянна загуба. Това се случва, когато парите ви се наклонят към Ethereum или DAI. Междувременно непостоянното зависи от търговията, която трябва да се осъществи по това време. 

Ако някой иска да търгува с Ethereum в замяна на DAI, ликвидността на вашия DAI може да се свие, докато ликвидността на Ethereum се покачи. Ако вашият DAI намалее с долар, вашият Ethereum трябва да се повиши със същия марж. Това е начинът, по който Uniswap Liquidity Pool работи. 

Прочетете също: Топ 10 пулове за ликвидност на DeFi

Как се прави земеделско производство на Uniswap V2

Ще видите бутони за кликване като Swap, Send и Pool на платформата за обмен. „Пулът“ е мястото, където можете или да добавите ликвидност, да премахнете ликвидност, или да създадете своята двойка за обмен. Uniswap е проектиран така, че да можете да добавяте или премахвате пула от ликвидност на платформата. Ще ви обясним как можете да изпълнявате тези задачи, без да срещате проблеми по линията.

разменят

Ще видите бутони за кликване като Swap, Send и Pool на платформата за обмен. „Пулът“ е мястото, където можете или да добавите ликвидност, да премахнете ликвидност, или да създадете своята двойка за обмен. Uniswap е проектиран така, че да можете да добавяте или премахвате пула от ликвидност на платформата. Ще ви обясним как можете да изпълнявате тези задачи, без да срещате проблеми по линията.

Как да създадете ликвидност в Uniswap V2

Създаването на ликвидност е подобно на създаването на собствен обмен. Това ви позволява да контролирате вашите токени. Ето стъпки за това как да създадете пул: 

1. Започнете с посещение на уебсайт.

2. Когато изскачащ прозорец за известия на Metamask, щракнете върху бутона Потвърди, за да свържете Uniswap с вашия акаунт.

3. Щракнете върху раздела Пул. 

ет

4. Преминете през падащото меню, за да изберете „Създаване на обмен“. Това може да означава създаване на обмен.

5. Копирайте адреса на договора на вашия токен (например от Etherscan). 

6. Поставете адреса в полето Token Address и го изберете от падащото меню. 

7. Кликнете върху бутона “присъединяване към пула”. 

8. Изскачащ прозорец Известие за метамаска, щракнете върху бутона Потвърди

Как да добавите ликвидност към Uniswap Liquidity Pool

Преди да добавите ликвиден пул, по-долу са описани стъпките. Нещо повече, има основни изисквания, например; MetaMask или други портфейли и жетони Web3. Едновременно с това можете да намерите стъпките тук; 

1. Всичко, което трябва да направите, е да влезете в сайта на Uniswap (https://uniswap.exchange). Когато сте готови, кликнете върху „Присъединяване към пула“, за да навигирате в интерфейса за добавяне на ликвидност.

разменят

2. Търсене на пулове. Например, можете да предпочетете TEND, KIMCHI, Dai или други басейни.

Разменете възвръщаемостта на инвестициите

3. След това можете да кликнете върху „добавяне на ликвидност“, намираща се отляво точно над полето за депозит. Uniswap ще ви покаже салдото, намерено във вашите свързани портфейли (Eth и други ERC-20 токени). Ще видите също обменния курс и дела на ликвидния пул. 

разменят

4. След като въведете стойността на ETH или DAI, Uniswap автоматично ще попълни правилния размер на другите активи в зависимост от текущия обменен курс. 

5. Можете да кликнете върху данните за транзакцията, за да видите повече информация, като например броя на символите за ликвидност, които ще сечете. Подробностите също ще идват със стойността на жетоните, които искате да сечете. 

6. Сега щракнете върху синия бутон „добавяне на ликвидност“. За тези от вас, които използват портфейла на MetaMask, можете да регулирате бензина и след това да щракнете върху „потвърди“. Приложеното изображение показва броя на жетоните Dai. 

разменят

7. След като транзакцията бъде потвърдена на Ethereumblockchain, вие сте готови със задачата си. Ще видите актуализираните си салда по ETH и DAI и вашия дял от общия пул на ликвидността на търговската двойка. 

разменят

Как да премахнете ликвидността в Uniswap pool pool

премахване на ликвидност

Преди да можете да премахнете ликвидността в Uniswap, щракнете върху „пул“, след това върху двойката, която също сте предоставили ликвидност

 1. Щракнете върху „Премахване на ликвидност“ в интерфейса на DEX
 2. Изберете размера на ликвидността, който искате да премахнете, който искате да изтеглите от Uniswap Liquidity пулове
 3. Потвърдете премахването
 4. Потвърдете транзакцията
 5. Продължете с окончателно потвърждение

Заключение

Надяваме се, че това ръководство ще ви бъде от голяма помощ и ще ви помогне да решите дали Uniswap Liquidity пуловете са за вас. Можете да решите да го изпробвате с малко количество, колкото искате; всичко е ваш избор. 

Често задавани въпроси

Какво представляват ликвидните пулове?

Те са пулове от жетони, заключени в интелигентен договор за улесняване на ликвидността. Обикновено функцията на пуловете на ликвидност е да позволи на търговците да търгуват с цифровите си активи, като същевременно печелят награди от притежаваните от тях активи. 

Какво е Uniswap V2?

Разменете V2 е итерацията и подобрението на Uniswap V1. тя включва следната характеристика; 

 • Двойки ERC20 / ERC20
 • Цена Оракули
 • Флаш суапове
 • Основна / помощна архитектура
 • Технически подобрения
 • Път към устойчивост
 • Подробности за Testnet и стартиране

Разлика между Uniswap V2 и V1?

Uniswap V2 е просто подобрение на V1. докато Uniswap V1 е изграден върху блокчейн Ethereum, V2 е отделен блокчейн. 

Uniswap V1 изисква доставчиците на ликвидност да депозират еквивалентна стойност в ETH за всеки токен, който добавят към пула. като има предвид, че Unswap V2 прилага ERC-20 / ERC-20 ликвидни депозити.

Как да печелите пари с Uniswap пулове?

Можете да печелите пари като доставчик на ликвидност в Uniswap. Например за зловещата ликвидност, която предоставяте, вие печелите 0,3% от пула. 

Как изчислявате ликвидността на пула?

Използвайте X * Y = K за определяне на ликвидността на пула. X, Y и K представлява съответно стойността на ETH, ERC-20 и Constant. Горното уравнение представя търсенето и предлагането на ETH / ERC-20 токен и използва това, за да балансира цената на обединения токен. 

Как да намерите най-печелившия пул?

За по-печеливши пулове, помислете за обеми, възвръщаемост на инвестициите в пула и т.н. за да направите това, проверете тук

Какви са ликвидните рискове?

 • Загуба от обезценка,
 • такси и
 • възможни грешки в интелигентния договор. 

Моля, споделете вашите въпроси и приноси, като използвате полето за коментари, предоставено по-долу. 

Прочетете също:

 • Топ 10 платформи за кредитиране на DeFi през 2020 г.
 • Обяснен DeFi Flash заем – криптозаеми без обезпечение

Отказ от отговорност Представеното съдържание може да включва лично мнение на автора и зависи от пазарните условия. Направете проучване на пазара, преди да инвестирате в криптовалути. Авторът или публикацията не носят никаква отговорност за Вашите лични финансови загуби.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector