GoodDollar Wallet стартира с пакет за облекчаване на коронавируса за служители на eToro на стойност 100 000 долара

GoodDollar, инициатива с нестопанска цел, работеща за осигуряване на универсален основен доход (UBI) чрез блокчейн технологии, стартира портфейла си за осигуряване на основен доход през изминалата седмица, като улесни дарения за облекчаване на коронавирус за инвестиционна платформа eToro. eToro използваха портфейла UBI на GoodDollar, за да улеснят кампанията за облекчаване на коронавируса на своите служители, като над 300 служители използваха портфейла, за да дарят 100 000 долара на местни израелски благотворителни организации в подкрепа на жизненоважната работа за борба с пандемията от коронавирус. Четирите благотворителни организации са Медицински център Шеба, Медицински център Каплан, no2violence и Leket Israel.

Коментиране на даренията, Йони Асия, главен изпълнителен директор и съосновател на eToro, казах: „Тази инициатива не се отнасяше само до това да правим добро за другите с благотворително дарение, а да покаже силата на колектив, ангажиран със социалното въздействие и глобалното благосъстояние.

Пандемията на коронавируса засилва аргумента за универсален основен доход. Директните парични преводи и пакети за облекчение вече са част от ежедневния политически разговор, демонстрирайки значението, което редовният минимален доход играе за укрепване на цяла финансова система. ” 

Целта на GoodDollar е да създаде рамка за предоставяне на глобален, устойчив и мащабируем универсален основен доход чрез блокчейн технологията. Универсалният основен доход, иначе известен като UBI, е идеята да се осигури на хората безусловно, повтарящо се плащане в брой – предложение за политика, което нараства в световен мащаб и популярност през последните няколко месеца след икономическите последици от пандемията на коронавируса. Визията на GoodDollar е свят, в който всеки има достъп до основни икономически активи и има за цел да раздаде малки количества основен доход на новите потребители в дигиталното пространство на активите. Решението включва криптовалута G $, която се разпространява като UBI, и цифров UBI портфейл, който наскоро пусна в сътрудничество с eToro. Публична демо версия на портфейла вече е достъпна за обществеността онлайн.

През януари 2020 г. GoodDollar си партнира с eToro, основния корпоративен спонсор, за да стартира ограничен тест на платежната система GoodDollar. Целта беше да се стимулира търговията с монети GoodDollar между хора на затворен пазар (GoodMarket), за да могат хората да търгуват стоки и услуги втора ръка между 500 служители в офиса на eToro в Тел Авив. През петмесечната бета версия, стотици участващи служители проведоха търговия на стойност десетки хиляди долари.

С приключването на теста в края на април, служителите успяха да използват своите UBI портфейли, за да прехвърлят останалите си GoodDollars в една от четирите местни благотворителни организации с eToro, съпоставяйки даренията с реални долари. За да увеличи въздействието eToro хвърли допълнително демо 200 GoodDollars в портфейлите на участващите служители. Като цяло, над 100 000 долара дарения са внесени за организации за подпомагане.

GoodDollar е на месеци от пускането на живо на своя протокол и монета G $, която е предназначена да генерира и финансира UBI в глобален мащаб. Програмата за облекчаване на коронавируса отбеляза стартирането на портфейла UBI, залеза на затворената бета версия на eToro, тъй като екипът на GoodDollar работи за публично пускане на валутата. Демонстрация на UBI портфейла вече е достъпна на GoodDollar.org.

Йони Асия добавя: „GoodDollar се опитва да използва иновациите и мрежовите ефекти, за да вдъхнови повече хора да правят добро един за друг. Това е идеалният край на една глава, тъй като ние се стремим към по-голямо въздействие и даване на възможност на всеки човек да прави добро за другите, в нашето публично съобщение.

GoodDollar работи за предоставяне на глобално UBI решение чрез възприемане на блокчейн технологията и дизайна на токени, за да намали неравенството в глобалното богатство. Глобалната пандемия на коронавирус и предстоящите месеци на несигурност показват, че има отчаяна нужда от UBI. Ние вярваме, че това е технически постижимо чрез създаване на финансови продукти, които са включени по дизайн и генерират правилните стимули за постигане на тези проекти. “

Относно eToro 

eToro е основана през 2007 г. с визията за отваряне на световните пазари, така че всеки да може да инвестира по прост и прозрачен начин. Платформата eToro позволява на хората да инвестират в активите, които искат, от акции и стоки до криптоактиви. Ние сме глобална общност от повече от тринадесет милиона регистрирани потребители, които споделят своите инвестиционни стратегии; и всеки може да следва подходите на най-успешните. Поради простотата на платформата потребителите могат лесно да купуват, държат и продават активи, да наблюдават портфолиото си в реално време и да извършват транзакции, когато пожелаят. www.etoro.com  

Всичко за GoodDollar

GoodDollar е организация с нестопанска цел, основана през 2018 г., която е решена да осигури универсален основен доход на света чрез използване на блокчейн технологии. Правим това чрез провеждане на парични експерименти и представяне на нова рамка за генериране, финансиране и разпределение на универсален основен доход в глобален мащаб. Нашата визия е свят, в който всеки има достъп до основни икономически активи чрез изграждане на финансови продукти, които включват по дизайн. 

Опровержение:


eToro се регулира в Европа от Комисията за ценни книжа и борси в Кипър, от Органа за финансово поведение във Великобритания и от Австралийската комисия за ценни книжа и инвестиции в Австралия.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector