Подобно на науката – биткойн и блокчейн не се интересуват от вашите чувства. Те са тук, за да останат в голяма насока.

Въпреки на пръв поглед цикличните сценарии на съдния ден, изложени от най-гласните недоброжелатели на биткойн, щастливият факт е, че както биткойнът, така и блокчейнът тепърва ще се влошат. Това, което някога е било рекламирано като прищявка, а сега като балон, в крайна сметка ще се превърне в поредната сигурност в ежедневието.

Приемането на биткойни се покачва от появата му преди малко повече от десетилетие. Цели държави работят за създаване на по-добра инфраструктура и благоприятно законодателство. Новите потребители и опитни професионалисти намират комфорт в топлия блясък на екраните си, когато се регистрират на своите Битваво сметки – или тези на друга облагодетелствана платформа за обмен. Тъй като числата и графиките се разливат от нашите емисии новини и социалните медии изпомпват близо 20 публикации, свързани с биткойни в минута – стана очевидно, че светът е щастлив да обхване както биткойн, така и блокчейн в живота ни. И честно казано – ние сме развълнувани.

Биткойн: Финансовата инфраструктура, която чакахме

Извънредно, биткойн се оказа стабилен и провокативен в световен мащаб пазар. Като актив биткойнът предлага запас от стойност, наподобяващ този на златото – брилянтен хедж за намаляване на риска и стока, която не може да бъде манипулирана или изкуствено произведена. Като валута, тя внесе несуверенна, напълно децентрализирана и уникално безгранична платежна система. Въпреки че е обект на местно регулиране и може да бъде подчинен на държавен надзор, както се вижда с нарастването KYC протокол правоприлагане, както и данъчно облагане, цифровата валута все още запазва почти всичките си най-важни идеологии и принципи.

По същество биткойнът донесе на света жизнеспособна алтернатива на прекомерните правителства и преразходните, пренадути, фиат системи. Които – твърде често – исторически опустошават глобалните популации. Създаване на онова, което се превърна в олицетворение на рамката за демократичен контрол, изкуствеността на либертарианските разходи и истински прозрачната финансова система, която почти всички политически идеологии жадуват, откакто търговията стана монетизирана. Давайки малко надежда на почти всеки, който прекарва будните си часове, мислейки за икономическа реформа и глобални финанси.

Докато убедителните формулировки ще ви доведат само досега, фактите са, че само биткойнът представлява ежедневни онлайн транзакции на стойност 6 милиарда долара. Има над 101 милиона потребители на криптовалута по целия свят. От тази година биткойнът превъзхожда много от най-добрите наследствени пазари. И може би една от най-убедителните статистически данни относно биткойните – тя може да намали 30% от разходите, свързани с тези, насочени към инфраструктурата на централната банка. Истината е, че криптовалутата е по-бърза, по-безопасна и по-евтина от централизираните банкови системи.

Blockchain предлага повече от DLT

Полезността на блокчейна не може да бъде занижена. Което наистина е смело твърдение, но това, което с течение на времето става все по-очевидно. Blockchain е функционалното звено зад биткойните, ненадеждни системи на счетоводната книга. Това е как се записват валидираните транзакции и как тези записи се публикуват публично. Правейки почти невъзможно дублиране или фалшифициране. Знаете къде точно отиват парите ви, къде ще отидат и как функционира цялата система.

Този начин на водене на записи е изключително полезен в безброй различни приложения. Може да се използва в почти всеки сектор, който ни е ценен – ​​от здравеопазването до доставката и обработката. Взаимовръзката между блокчейн технологията и Интернет на нещата е готова да революционизира напълно начина ни на живот. Начинът, по който мислим за живота. По-ниски разходи, насърчаване на сигурността и приоритизиране на скоростта, прозрачността и ефективността преди всичко.

Приемането на блокчейн технология може да спаси традиционните финансови организации 12 милиарда долара годишно. Камо ли конфликтите, които биха могли да спасят обществото. Осъществяване на неща като кризата с ипотечните кредити от 2008 г. и събитията, които я създадоха, напълно остарели. Никога повече да не се вижда. Той напълно премахва дискриминацията и несправедливостта от създаването на акаунти, практиките на кредитиране и формирането на договори.

Прочетете също: Анализ на цените на биткойн: BTC подновява възходящия тренд като $ 15,000 Beckons

Какво означава за бъдещето

Какво означава всичко това за бъдещето? Е, вероятно не е много по-значителен от всичко, което държи за утре. Това означава, че вече прескочихме най-голямото препятствие пред създаването на глобална и наистина демократична финансова система. Факт, за който е почти невъзможно да се спори. Той е тук, помага на милиони да създадат по-добра финансова сигурност по целия свят, справете се с него.

Реално погледнато, продължаващото приемане на крипто може наистина да има по-светло бъдеще за всички, но изброяването на начините, по които приемането на биткойни и блокчейн може да промени живота ни към по-добро, далеч надхвърля ограничението на думите в тази скромна статия. Това, което е лесно да се види и изисква много малко обяснение, е фактът, че стъкленият таван е разбит. Кутията на Пандора е отворена и не – не можете да поставите пастата за зъби обратно в тръбата. Биткойн е тук, за да остане, blockchain дойде да играе. И всички сме малко по-добри

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector