Emerge DeFi има за цел да изчисти децентрализираното финансиране, като се фокусира върху ключова инфраструктура

Индустрията на DeFi се разраства със скокове, но все още остава склонна към отделни недостатъци. С малко фокус върху застраховането, одита и проверките на миналото, индустрията ще стагнира. Emerge DeFi е тук, за да предостави всички тези услуги.

Текущите недостатъци на DeFi

По-голямата част от децентрализираните финансови платформи и услуги изглежда попадат в същите клопки. Съставянето на работещ код за интелигентен договор е лесната част, но защитата на потребителите изисква различен подход. Няма достатъчно внимание върху застраховането, одита, проверките на миналото или услугите за стартиране на нови токени.

Изграждането на тази инфраструктура е от решаващо значение за продължаване напредването на движението DeFi. Ако потребителите не могат да се възползват от застраховка, те ще продължават да губят средства за кражба, хакове и проблеми с интелигентен код. През 2020 г. има твърде много инциденти от това естество. Разработчиците не могат да предвидят всички възможни резултати, но проектите се нуждаят от помощ за засегнатите потребители. За съжаление днес не е така.   

Намиране на правилното решение

Emergi DeFi е проект, фокусиран върху дългосрочната устойчивост на децентрализираното финансиране, а не върху личната печалба. Това е всеобхватна платформа, която служи на множество цели, като всички те имат за цел да въведат следващото поколение решения на Defi. 

Токен Launchpad и промоция

Новите проекти на DeFi обикновено създават своя знак – подход, който често липсва координация или стимули. Emerge DeFi предлага решение за влиятелни лица, предприемачи и екипи, които искат да пуснат токен. Изграждането на децентрализирана финансова марка създава много препятствия, като всички те изискват специфичен подход за тяхното преодоляване.

Що се отнася до аспекта на продажба на токени, Emerge DeFi въвежда много опции за персонализиране. Независимо дали някой иска да заключи ликвидността или да извърши проверка на KYC, представянето на аура на доверие е от решаващо значение за всяко лансиране на токени. 

Привличането на влиятелни лица е основен аспект на провеждането на успешна продажба на символи. Инфлуенсърите обаче не желаят да се справят с анонимни екипи. В индустрията на DeFi повечето групи разработчици няма да правят публично идентичността си. Emerge DeFi може да извърши фонова проверка на KYC, за да определи дали въпросният проект е надежден. 

Застраховка & Одитът е необходим

Поради прозрачния характер на интелигентните договори DeFi, всеки може да прегледа кода. Разбирането на същността на тези договори обаче е над заплащането на повечето хора. Поради тази причина проектите трябва да преминат одити на кода, преди да пуснат своята платформа. Това обаче не се случва достатъчно, колкото би трябвало. 

Същото важи и за застраховката, аспект, който почти не съществува на сцената на DeFi. Един от малкото доставчици на застрахователни услуги – Cover Protocol – наскоро претърпя хак. Ясен знак за това как нещата трябва да се правят по различен начин и по-скоро, отколкото по-късно. Emerge DeFi предлага решения за застраховане и одит, за да гарантира, че бъдещите проекти не страдат от тези пречки. 

Пролетно почистване при децентрализирано финансиране


Тъй като пролетният сезон е наблизо, настъпи моментът да се изчисти „бъркотията“ в децентрализираните финанси днес. Днес съществуват твърде много незащитени, неодитирани и незастраховани проекти, всички от които могат да струват на потребителите пари. Предвид броя на хакове и измами, които се извършват в този бранш, Дефи губи легитимността си с тревожна скорост. 

Наличието на цялостно решение е съществена първа стъпка. Технологията Blockchain дава възможност за иновативни идеи и концепции, но не може да се развива без правилната инфраструктура и инструменти. В тази индустрия има много повече от маркетинг, продажби, връзки с обществеността и продажби жетони. Без необходимата техническа инфраструктура за одит и застраховане, децентрализираните финанси никога няма да получат по-широко приложение. 

Ако децентрализираното финансиране иска да бъде взето на сериозно, то трябва да осигури същата степен на спокойствие и сигурност като традиционните финанси. Днес индустрията все още не е в състояние да направи това. Решения като Emerge DeFi могат да променят разказа, но все още трябва да докажат всичко. 

Заключение

Днес децентрализираното финансиране се фокусира основно върху земеделието и спекулациите. Необходим е различен подход, за да се премине към следващото ниво и да представлява заплаха за централизираното финансиране. Фокусирането върху сигурността, отчетността, ревизията и застраховката е необходимо, за да се достигне следващото ниво. Докато тези строителни блокове и инфраструктура не бъдат на мястото си, DeFi няма да има почти никаква привлекателност. 

Решения като Emerge DeFi подчертават необходимостта от дългосрочно мислене, вместо да се фокусират върху краткосрочни решения и печалби. Легитимирането на децентрализираното финансиране ще изисква много време и усилия. Криптовалутната индустрия едва сега получава признание след почти десетилетие на уроци за обучение. Общностите и екипите трябва да използват тези уроци добре, за да ускорят приемането на DeFi. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector