Bitrue срещу OKEx: Дълбоко разглеждане на хибридните CeFi и DeFi решения

Конкуренцията на пазара за обмен на криптовалути нарасна значително през последните години, като десетки платформи се стремят да създадат слой от това зараждащо се пространство за себе си. В желанието си да надграждат първоначалния успех в предоставянето на по-традиционни крипто и CeFi решения и след нарастващия интерес към услугите DeFi, някои от най-добрите борси сега се стремят да предложат най-доброто от двата свята. Целта? Надеждно и разпознаваемо хибридно решение за обединяване на предимствата на CeFi и DeFi, като същевременно смекчава недостатъците.

Най-общо казано, CeFi отразява наследените финанси, позволявайки на потребителите да печелят лихви или да получават заеми, осигурявайки безопасността при прехвърляне на риска срещу недостатъка на изискването за попечителство върху активи. DeFi прилага използването на интелигентни договори към финансови инструменти, като изключва посредника. Това не е лишаване от свобода, но вие поемате системния риск да има фатален код в протокола. Следователно балансирано хибридно решение може да осигури идеална комбинация.

Две платформи, които правят точно това, са Bitrue и OKEx, с различни идеи как най-добре да се предложи такъв хибриден модел. В битката на Bitrue срещу OKEx, ето как се измерват двете платформи.

Битруе

Създадена през 2018г, Битруе описва себе си като платформа за финансово управление, специализирана в цифрови активи, инвестиции, заеми и търговия. Тя спечели сцепление, като прие XRP като една от основните си валути и продължи да се превръща в една от трите най-добри платформи за търговия на актива.

Свидетелят на впечатляващ 620% ръст на дневния обем на търговията на годишна база изведе Bitrue на върха на глобалните борси. Сега управлявайки дневни обеми на търговия над 300 милиона долара, с 1,6 милиона потребители, той предлага едни от най-ниските такси на пазара, използвайки токена на платформата Bitrue, BTR.

Под ръководството на главния изпълнителен директор Курис Уанг, Bitrue беше първата борса, която предложи продукт за инвестиционни приходи, Power Piggy, позволявайки на клиентите да получават пасивен доход от до 10% лихва върху различни активи, което по-късно се превръща в широко разпространена характеристика сред конкурентите. 

Оттогава Bitrue разшири гамата си от хибридни финансови продукти, включително услуги за заем и BTR. Заеми Bitrue ви позволява да залагате активи за заем USDT, BTC, XRP или ETH. Вие запазвате правото си върху тези активи, но можете да освободите капитал в тях за други цели. Активите, заключени в Power Piggy, също могат да се използват като обезпечение на заеми, което ви позволява да вземате заеми срещу тях, като същевременно продължавате да печелите лихва. BTR Lockups действат като допълнителна възможност за залагане, за да генерират специални капачки при значително по-високи темпове, отколкото само функцията Power Piggy.

През август Битру тогава съобщи планове за добавки на DeFi под Bitrue Financial Services (BFS). Очаква се да стартира в началото на 2021 г., BFS първоначално ще позволи на заемодателите да добавят активи към ликвидния пул на разположение на кредитополучателите, като тези заемодатели получават лихва, последвани от допълнителни децентрализирани продукти с течение на времето. Bitrue също ще надгради съществуващата услуга за заем под този чадър, като направи портфейлите, които съдържат обезпечени средства, публично видими в стъпка към осигуряване на по-голяма власт на потребителите върху техните финанси. В резултат на това те ще предлагат едновременно съществуващи CeFi и нови DeFi продукти, което ги прави една от първите хибридни платформи. Той ще осигури на различни типове потребители по-разнообразен набор от възможности за инвестиции на едно удобно място.

Новият токен Bitrue Finance (BFT) за захранване на тези хибридни услуги CeFi и DeFi стартира в средата на септември, като BFT токените също се разпространяват на притежателите на BTR токени. BTR ще продължи да се фокусира върху захранването на традиционната обменна програма на Bitrue. BFT ще подкрепи новия хибриден BFS като награда, плащания и токен за гласуване, както и механизъм за балансиране в рамките на децентрализираната система за кредитиране.

ОК

ОК, в експлоатация от 2014 г., е друга от най-високите борси на пазара. Самоописани като водеща криптова борса на едно гише в света, те предоставят спот, марж, фючърси и търговия с опции, заедно с услугите за майнинг пулове, Jumpstart платформа за продажба на токени и Токен за помощна програма OKB. Доставяйки ежедневни обеми на търговия над 1 милиард долара, той се нарежда сред най-високите в индустрията. The OKEx DEX също се разработва в testnet, изграждайки децентрализирана платформа за обмен на върха на OKExChain.


OKEx Печелете предлага набор от начини да спечелите лихва върху крипто активи, комбинирайки най-добрите вътрешни опции CeFi, DeFi и възможности за залагане, за да увеличите максимално потенциала. по същия начин, Заем OKEx осигурява достъп до пазари за незабавни заеми от различни опции CeFi и DeFi на едно място.

За да включи функционалността DeFi сред опциите CeFi, OKEx е възприел различен подход към тяхното хибридно решение. Главен изпълнителен директор Джей Хао съобщи през август първоначален агрегатор за кредитиране, интегриращ Compound Finance и планове за универсален магазин за търговия на DeFi, премахвайки необходимостта от прехвърляне на средства между портфейли. Този ход означаваше, че вместо да разработи свои собствени продукти DeFi, OKEx ще се свърже с протоколи DeFi Yield Farming на трети страни, като Uniswap, Curve и YFII. В резултат на това те само улесняват достъпа до тези услуги, макар и удобен, и не поемат отговорност за системни рискове, свързани с тях.

Присъда

Потребителите трябва да вземат предвид плюсовете и минусите на такива платформи в зависимост от техните индивидуални обстоятелства. Bitrue изглежда предлага най-ясната система за масовия пазар, използвайки познати активи с голяма капитализация и ще ви позволи да балансирате експозицията с по-разнообразен набор от опции на надеждна платформа. Те разработват удобен хибрид от светове CeFi и DeFi, като същевременно намаляват системния риск от включването на допълнителни протоколи.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map