Повече използване на блокчейн технологията може да донесе ползи за Африка

реклама Phemex

Сравнително скорошният опит за овладяване на огнища на ебола в Африка позволи на нациите ефективно да ограничат разпространението на коронавирус. Много африкански държави бързо разгърнаха ефективни мерки за проследяване и проследяване и карантина от вида, които забележително липсваха в САЩ и Европа. Икономическото въздействие на вируса обаче удря части от Африка по други по-косвени начини. 

Световната банка проекти че стойността на паричните преводи към Субсахарска Африка ще намалее с около 9% през 2020 г. поради глобалната рецесия, причинена от пандемията. В регион, където много семейства зависят от парични преводи от членове в чужбина, падането вероятно ще доведе до увеличаване на продоволствената несигурност и бедността. 

Освен това Световната банка установи, че разходите за изпращане на парични преводи на стойност $ 200 до Субсахарска Африка са около 8,5% – сред най-скъпите в света. Той обаче също така идентифицира, че разработването на цифрови технологии е област, която може да помогне за облекчаване на разходите за парични преводи. Намаляването на разходите би спомогнало за увеличаване на стойността на плащанията от чужбина, би помогнало за компенсиране на някои от негативните икономически последици от кризата с COVID-19. 

Намаляване на таксите за превод чрез използване на блокчейн

Като се имат предвид ниските разходи за изпращане на плащания чрез блокчейн, изглежда вероятно технологията да играе значителна роля за намаляване на разходите за парични преводи към Субсахарска Африка. Това е една област, която фирмата за разработване на блокчейн Jelurida е идентифицирала, където блокчейнът може да направи значителна разлика в живота на хората, живеещи в Африка. 

Чрез африканския си клон, Jelurida Африка DLT, компанията работи с местни предприятия, за да им помогне да внедрят своите базирани на блокчейн решения в своя бизнес. Jelurida оперира многоверижната платформа Ardor, която има иновативна структура на родителска и детска верига. Всеки може да използва Ardor, за да създаде своя собствена детска верига за всеки случай на употреба. 

Bitswift е един такъв пример. Той работи през последните шест години и взе решение да премести своята блокчейн архитектура върху Ardor през 2017 г. Bitswift е комбинация от компании и онлайн общност, която работи заедно за популяризиране на здравословен дигитален начин на живот. Неговата Bitswift.cash клон позволява на всеки да участва в базираната на блокчейн токен икономика, предоставяйки евтини средства за всякакви две страни за транзакция на стойност. Той е проектиран да се хареса дори на нетехнически потребители, които искат да се възползват от предимствата на маркерите на маркери, което го прави работещо решение за предизвикателството на високите разходи за парични преводи. 

Отключване на потенциала за устойчива енергия 

Blockchain предлага и значителен потенциал в други области, освен чистите плащания, които биха могли да помогнат на иноваторите, които искат да решат предизвикателствата в африканските държави. Например много африкански държави остават силно зависими от изкопаемите горива, което може да попречи на инвестициите във възобновяеми енергийни източници, Според ООН. Само Нигерия субсидира производството на изкопаеми горива с до 2,5 милиарда долара всяка година. 

Ето защо е от съществено значение да се премахнат бариерите пред по-устойчивите начини за производство на енергия. Чрез швейцарското си предприятие Jelurida работи с проект в сътрудничество с австрийското правителство и насочен към рециклиране на отпадъчна топлинна енергия. Проектът се нарича „Горещ град,”И използва gamification, за да тълпи източника на отпадъчна топлина, която може да бъде рециклирана обратно в енергийната мрежа. Гражданите могат да бъдат възнаградени за усилията си за идентифициране на тези източници с помощта на базирани на блокчейн токени, които са защитени с помощта на платформата Ardor. Въпреки че в момента работи във Виена, подобна инициатива може да бъде още по-ценна в град като Лагос, който има около седем пъти повече от населението. Това може да намали зависимостта от изкопаеми горива, да помогне за спестяване на разходи, а също и да се бори с последиците от изменението на климата. 

Подкрепа за нова иновация

Jelurida Африка подкрепя развитието на ново поколение блокчейн иноватори чрез Африкански институт за блокчейн. Институтът предлага няколко водещи в индустрията програми, които помагат на бъдещите разработчици да установят своите идентификационни данни за блокчейн. 


Jelurida също наскоро беше ключов участник в Африка Blockchain Developers Call серия, демонстриране на различни приложения, изградени на платформата Ardor, включително приложение за Smart Voting Bot и GiveSafely, сигурна система за благотворителни дарения. 

На толкова обширен и разнообразен континент, колкото Африка, няма решение, което да отговаря на всички въпроси. Технологията на блокчейн обаче е достатъчно гъвкава, за да отговори на много от специфичните предизвикателства, пред които са изправени африканските държави. Jelurida Africa поставя акцента върху образованието и иновациите, за да помогне на бизнеса и предприемачите да отключат истинските ползи от блокчейна. 

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector