Китай въвежда регулация за банковия клас в блокчейн, но не е готов да възприеме крипто

реклама Phemex

Китай е добре известен със своенравната си позиция към криптовалутите. Въпреки че имаше слухове, че Китай ще приеме крипто, когато Китай прие криптографския закон, реалността далеч не е вярна. От друга страна, китайските инициативи за блокчейн предполагат, че той внася сигурност в банковия клас в блокчейн и сериозно работи върху регулирането на блокчейн. Ето поглед към различните блокчейн инициативи в Китай. 

Huangzhao пуска първия правителствен блокчейн

В неотдавнашно развитие китайският град Ханджоу го направи завършен изграждането и тестовото пускане на неговата „Верига на правителствените услуги“, първата базирана на блокчейн система за държавни въпроси. Инициативата е технически подкрепена от местния блокчейн проект Bytom. Системата предлага първокласна сигурност с архитектурата на mainstain + multi-sidechain на Bystack и първоначално е настроила четири блокчейн възела.

Всъщност тестовият старт започна през май и през последните 6 месеца бяха генерирани повече от 3 милиона блока. Генерираните блокове задвижват много сценарии за приложения. 

Изграждането на системата също е показател, че в бъдеще ще има независими и контролируеми блокчейн, които ще поддържат множество правителствени дела и блокчейн сценарии. 

Ма Qianli, главен изпълнителен директор на Bytom’s Bytack, каза, 

Противно на продукта POC (Proof of Concept), правителствената услуга е освободена след шестмесечно тестване и куп изследователски работи, които ще постигнат напредък с модела на блокчейн плюс държавни услуги и ще обслужват хората с по-добър опит в електронното управление.

Жителите трябва да преминат удостоверяване на самоличността за извършване на бизнес с държавни органи. Занапред информацията за самоличността също ще бъде синхронизирана във веригата на правителствените служби, така че информацията за самоличността на жителите да има по-голям срок на валидност и по-широк обхват на приложение. Освен това необходимостта от връщане назад между висшите отдели ще бъде премахната. Също така, в бъдеще, когато повече департаменти станат част от веригата, ще става все по-лесно да се координират правителствените въпроси между отделите, градовете и провинциите. 

Китайската народна банка ще определя индустриални стандарти във финансовия сектор

Yifei Fan, вицепрезидент на PBoC в Националния технически комитет, наскоро каза, че банката има за цел да подобри внедряването на нови технологии във финансовата индустрия. Интересното е, че блокчейнът също е в списъка. Някои от тях включват облачни услуги и изкуствен интелект. 

„Финансовата индустрия или няма стандарти, или трябва да актуализира съществуващите стандарти. Настоящите разпоредби за финансовите услуги не са достатъчно ясни и достатъчно силни, за да насочват висококачествените разработки в бранша. ” 

Той каза, 


Интересното е, че изявлението идва, след като правителството създаде два други отраслови стандарта. Един за регистриране на всички нови блокчейн проекти и 11 финтех категории продукти за цифрови плащания. 

Ant Financial на Alibaba работи към лиценза за виртуална банка в Сингапур

Ant Financial, китайската фирма за онлайн плащания на Alibaba Group, е казах да кандидатства за лиценз за цифрово банкиране в Сингапур. Освен това Паричният орган на Сингапур ще издаде до пет нови лиценза за цифрова банка. Те включват и небанкови играчи. Това ще упълномощи операторите да предоставят набор от финансови услуги и да вземат депозити от клиенти на дребно с пълния лиценз за цифрова банка. 

Освен това правилото изисква от кандидатите да подадат заявленията си до 31 декември, след което MAS очаква да обяви успешни кандидати в средата на 2020 г.. 

Очаква се да издаде пет лиценза за виртуално банкиране, включително 2 лиценза за виртуално банкиране и 3 лиценза за виртуално банкиране. Това ще позволи на компаниите на Fintech да възприемат усъвършенствани технологии и анализ на данни, за да предоставят по-добри банкови услуги на относително ниска цена.

Шанхай за проучване на местни крипто борси

Всички служители на Шанхай са готови да инспектират местните крипто борси. Освен това репресиите на Китай върху платформата за социални медии Weibo, забраняващи публикуването на всякакви публикации, използващи „Blockchain and Crypto Trading“ едновременно, са достатъчни, за да се предположи, че сигурността около крипто в Китай не е наблизо и ще отнеме много време.

Не само тази комбинация от шансове има още един обрат, в друг случай Китай планира да възнагради своите войници в крипто. Базите, базирани на блокчейн, ще бъдат дадени на войници, отбелязали високи оценки от учителите в техния период на обучение. Освен това войниците могат също така да печелят крипто награди, когато изпълняват определени задачи или превъзхождат в своята област.

Китай може да национализира извънборсовите бюра

В скорошно интервю с Люк Мартин, Dovey Wan, основателят на Primitive Crypto, спомена, че е много вероятно в близко бъдеще всички канали за ликвидност, включително извънборсови бюра и борси, да бъдат национализирани. Тя каза,

„В близко бъдеще има възможност всички канали за ликвидност, включително извънборсови бюра и борси, да бъдат национализирани. Те (китайското правителство) могат да повлияят на ликвидността и dApps. “

Освен това имаше дискусии относно възможните предимства на цифровия ренминби. По този повод Уан коментира, че „тя ще централизира силно паричната власт обратно към PBoC“. Тя също спомена, че това ще помогне за ограничаване на китайския „проблем в банкиране в сянка“, който възлиза на 10 трилиона долара активи. В интерес на истината, въпреки че цифровият RMB възнамерява да бъде директен заместител на китайския фиат, той ще премахне поверителността, предлагана от традиционната валута, и ще бъде записан в централизираната книга на Китай.

Укрепване на регулирането и контрола, ограничаване на търговията с криптовалути – офис на PBOC в Шанхай

В скорошно развитие Шанхайският офис за съвместна конференция за финансова стабилност и щаб-квартирата на Шанхайската народна банка на Китай трябва да ограничат търговията с крипто. Те ще наблюдават активно бизнес дейностите във виртуалната валута в рамките на юрисдикцията. След като бъде открито, то ще бъде унищожено незабавно и ще бъде предотвратено да се случи рано. В съобщението се посочва още,

След като бъде открито, то ще бъде унищожено незабавно и ще бъде предотвратено да се случи рано. Инвеститорите трябва да внимават да не смесват блокчейн технологията с виртуалната валута. При финансирането и търговията с емисии на виртуални валути има множество рискове, включително риск от фалшиви активи, риск от провал на бизнеса, риск от спекулации на инвестиции и др..

Също така, ако инвеститорите открият различни форми на виртуални валутни бизнес дейности и организации или лица, те могат да докладват на регулаторните органи. Гражданите, заподозрени в извършване на престъпления, могат да бъдат изпращани в обществената сигурност.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map