Ръководство за това как да изберете най-добрата платформа за търговия с биткойни

Интересът към търговията с биткойни продължава да се покачва година след година, както и притокът на търговци в различните платформи за търговия. За съжаление, повечето платформи за търговия с биткойни оставят негативни следи върху потребителите и потенциалните търговци с многобройни опасения. Много търговци са останали в безпомощно състояние, след като са загубили всичките си средства, а други са заключили депозитите си. Типичен пример е несъществуващият Mt.Gox и много други популярни уебсайтове за търговия. Вярно е, че всичко може да се случи с всяка платформа за обмен по всяко време: обаче рискът от загуба на всичко може да се управлява. Тази статия ще ви запознае с това как да изберете най-добрата платформа за търговия с биткойни.

Сигурност – По-добре безопасно, отколкото съжалявам

Сигурността трябва да бъде първото нещо, което трябва да се има предвид при избора на платформа за търговия. Причината е проста: платформата ще изисква вашата лична информация, включително вашето име, адрес, идентификационен номер на данъкоплатците, информация за кредитна карта и други чувствителни данни. Това индиректно им дава достъп до част от вашия финансов и личен живот, така че предоставянето на всички тези подробности на грешната платформа ще измине дълъг път, за да ви засегне. Освен това трябва да се притеснявате за сигурността, защото платформата ще хоства всички ваши депозити за търговия и милиони други. Важно е да проверите дали платформата използва хладилно или горещо съхранение за съхранение на активи. Все пак хладилен склад има своите недостатъци, това е по-сигурен начин за съхранение на активи от обсега на хакери.

В контекста на сигурността също е важно да проверите дали обменът е застрахован или не. За да бъда честен с вас, повечето платформи за търговия не са застраховани. Само няколко от популярните като Gemini и Coinbase са застраховани. Това може да помогне за възстановяване на част или всичките ви загубени активи, ако компанията претърпи нарушение на физическата сигурност, киберсигурността и кражбата на служители. 

Най-важното е да помислите за избор на платформа, чийто уеб адрес е HTTPS вместо HTTP. Уверете се, че има двуфакторна проверка за удостоверяване и потвърждение по имейл за влизания.

Автентичността 

Настройването на платформа за търговия е по-лесно, отколкото си мислите. Защо? Защото всичко, от което се нуждаете, е име на домейн, уеб хостинг и някои средства. Това направи път за много измамни и нерегистрирани платформи да навлязат в индустрията. За да решите коя платформа за търговия да изберете, първо преминете през сайта, за да видите дали има физически адрес, различен от неговия P.O.BOX адрес. След това проверете дали платформата е истински регистрирана. Опитайте се колкото е възможно повече, за да познавате основателите и екипа зад платформата. Ако всичко това изглежда липсва, моля, посъветвайте се. Един лесен начин да намерите цялата тази информация е да търсите в Google. Криптовалутната индустрия разполага с много информация в търсачката за неспециалисти, за да намерят всичко, което трябва да знаят.

Местоположение – Може ли дадена крипто платформа да работи във вашата страна?

Поради обстоятелствата, свързани с регламентите за криптовалута, препоръчително е да проверите дали вашата държава има право да използва разглеждана платформа за търговия. Повечето борси или платформи за търговия ограничават потребителите от някои страни, най-вече от Съединените щати. Въпреки че някои от тях могат да приемат потребители от някои щати в САЩ, редица от тях ограничават търговците от много други държави. В тази ситуация някои търговци се опитват да играят умно, като използват VPN. Това е много опасно, тъй като заключените средства биха били почти невъзможни за извличане. 

Такси и цени на платформи за търговия

Таксите и цените са много важен критерий за избор най-добрата платформа за търговия с биткойни. Някои платформи за търговия начисляват на търговците такси за производители и потребители. Повечето от големите платформи за търговия имат ниска такса в сравнение с нововъзникващите. Също така, курсовете на биткойн и други криптовалути варират от обмен до обмен. Най-често курсовете на биткойн се определят от обема на търговията или взаимодействието на търсенето и предлагането на различните платформи. Това прави тарифите различни за платформите за търговия. По отношение на таксите се препоръчва Binance.

Освен това е важно да се отбележи, че минималната сума за теглене на биткойн и други активи е по-висока при някои платформи за търговия, отколкото при други. Това има значение, тъй като депозирането на 0,003 BTC и получаването на минимално искане за теглене от 0,005 BTC е много разочароващо.

Ликвидност и заключена характеристика

Търговските платформи с висока ликвидност гарантират бързи транзакции в сравнение с тези с ниска ликвидност. Много е разочароващо да чакате с часове купувачът да прояви интерес към предложената поръчка за продажба. Колкото по-дълго поръчката остава и чака купувачите, толкова по-вероятно е продавачът да се бори с нестабилността на цените. Имайте предвид, че ликвидността варира в зависимост от двойките. BTC / ETH може да има висока ликвидност от ETH / BTCP. 


Също така проверете дали платформата предлага заключена функция. Заключена функция гарантира, че продавачите получават точната цена за своята поръчка за продажба, независимо от промяната в пазарната цена.

Освен това платформите за търговия трябва да бъдат лесни за ползване и да имат ефективна система за чат на живо или имейл.

Примери за регистрирани и законни платформи за търговия с биткойни според публични отзиви са Binance, Coinbase, Gemini, CREX24, Kraken и HitBTC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector