Разбиване на 5 най-често срещани биткойн митове

Вероятно сте мислили, че тези биткойн митове са факт. Нека да видим колко можете да вкарате?

Всичко започна с бяла книга, наречена „Peer-to-Peer Electronic Cash System“. От създаването на биткойн през 2009 г. от някой, известен като Сатоши Накамото (чиято истинска самоличност все още не е известна), той дори постигна рекордна цена от 20 000 долара за монета (на 17 декември 2017 г.). От инвеститори, правителства до предприемачи и граждани, тази криптовалута завладя света. Въпреки това мнозина все още са скептични по отношение на биткойните и имат въпроси в ума си.

Наистина ли биткойнът е безопасен? Подходящ ли е моментът за инвестиция? Наистина ли е децентрализирано? Въпросите са за безкрайни.

Разбиване на биткойн митовете:

Поради сложния технически дизайн на Биткойн и прекалено ревностната застъпническа общност, има множество митове около Биткойн. И днес ще унищожим тези биткойн митове за вас!

1. Биткойн & Блокчейнът е същото-същото

Резултат: 1/0

Не, не е. Често трябва да сте попадали на хора, които използват блокчейн и биткойн като едно и също. Те не могат да бъдат по-грешни. Въпреки че е доста лесно да се разбере защо тези два термина често се бъркат помежду си.

биткойн митовеБиткойн & Блокчейнът е същото-същото

Биткойнът е криптовалута, която се създава и държи по електронен път. Докато Blockchain е платформа за криптовалути. Така че, ако няма блокчейн, няма да има и биткойн.

Като вид нерегламентирана цифрова валута, транзакциите с биткойн се съхраняват и прехвърлят основно чрез използване на разпределена книга в мрежа от партньори. Тъй като никой не държи тази валута, тя предлага обещание за анонимност, бързина и безпроблемни действия от страна на регулаторен орган. Що се отнася до Blockchain, това е основата на технологията, върху която се поддържа книгата за транзакции с биткойни.

Биткойн работи на технологията Blockchain и се използва като начин на плащане. Докато Blockchain сам по себе си може да се използва от всяка индустрия, институция и физическо лице, за да записва транзакциите и да се възползва от бързата му обработка без посредник.

2. Exchange v / s портфейл: Каква е разликата?

Резултат: 2/0


Това е така.

Ако държите своите тонове крипто в портфейлите за обмен на криптовалути и се чувствате в безопасност, като се има предвид всички модни думи около безопасността на блокчейн, неизменността, доказателството за хакерство и т.н. Може би е време да преосмислите. Тези думи може да са верни за портфейла за криптовалута, но не и за портфейла за обмен.

Портфейл е мястото, където съхранявате криптовалутата, която сте закупили или получили, но по-точно там, където притежавате, държите и притежавате ключовете си. Можете да имате портфейла си на компютъра или на телефона си. Ако някой ви изпраща криптовалута, просто се изисква адрес на портфейла и нищо друго, нито обмен, нито да сте онлайн.

Що се отнася до борсите, тук купувате или продавате своята криптовалута. Обменът по никакъв начин не може да бъде вашият портфейл, въпреки че те по-често идват с портфейл. Ако изпращате или купувате криптовалута, имате нужда от интерфейс или обмен. Това също означава, че ако искате да използвате вашата криптовалута, ще ви е необходимо разрешение от вашата борса.

Вземете Coinbase за пример, това е борса и когато създадете акаунт с тях, той идва с портфейл. Без съмнение портфейлът се контролира от вас, но той е собственост на Coinbase, тъй като ще съдържа личните ключове на портфейла ви. И ако не дай боже, уебсайтът се срине и това се случи, тогава няма да имате достъп до портфейла си.

3. Биткойнът ще консумира цялата световна енергия

Резултат: 3/0

Сериозно, това е нещо, което се появи на фона на усилията на някои известни медийни канали да манипулират цените на биткойните. Разбираме, че не можете да започнете рано на крипто, това е добре.

биткойн митовеБиткойнът ще консумира цялата световна енергия

Дори Трент Ричардсън смята, че може да реши енергийната криза. Не се притеснявайте.

Със сигурност добивът на биткойни консумира много енергия. Хиляди специфичен хардуер използват огромни количества електроенергия, за да създават нови биткойни. Като се има предвид това, първо, няма точна идея за това колко всъщност е гладният биткойн. Биткойн със сигурност не се нуждае от толкова много енергия, за да работи, освен това може да бъде решен чрез бъдещо надграждане на биткойн софтуер. Като се има предвид, че само консумацията на енергия ще се увеличи, но не и хардуерът, е малко лош експеримент, създаден за начало.

Причината за потреблението на енергия не е защото мрежата действително го изисква, а поради повишаването на цената. За да решават сложни пъзели, сървърите, които работят с биткойн софтуер, се състезават помежду си. Компютърът, който решава пъзела, получава наградени биткойни. И тъй като цените се покачват, се създават повече компютри, които изискват повече изчислителна мощ за добив на биткойн. Факт е, че броят на транзакциите в биткойн мрежата не се е увеличил много за една година.

4. Биткойн транзакциите са анонимни

Резултат: 4/0

Извинете, че разбих надеждите ви, но не можете да бъдете по-разочаровани от нас. В края на краищата криптовалутите предоставиха на някои от нас истинска свобода. Знаеш какво имам предвид.

Биткойн транзакциите са анонимниБиткойн транзакциите са анонимни

Анонимността е налице, но в никакъв случай не е перфектна. По същество е псевдоним. Всеки път, когато правите транзакция, той включва вашия адрес, който се съхранява завинаги в Blockchain. Ако някой свърже адреса ви с вашата самоличност, тогава всяка транзакция впоследствие ще бъде свързана с вас.

Поради причината, поради която всеки може да създаде произволен биткойн адрес по всяко време, без да подава каквато и да е информация, без да има прикачена транзакция към самоличност и данните се предават на произволни възли, биткойн мрежата се счита за анонимна.

Ако обаче някой свърже множествените възли, така събраните данни могат да разкрият самоличността на произхода на транзакцията. Най-важното е, че всички транзакции в биткойн мрежата са проследими и прозрачни и следователно някой може да намери истинския човек.

5. Биткойн са физически пари

Резултат: 5/0

Знам, че умирате да спорите по този въпрос. Но кога за последно купихте на приятелката си питие с вашите биткойни. Макар че добрите новини са в някои страни, които бихте могли, но в повечето страни по света, не можете.

Биткойн са физически париБиткойн са физически пари

Биткойн е просто виртуална валута. С начина, по който знаем, че съществуват монети или пари в брой, те не съществуват под никаква физическа форма. Освен това, за разлика от обикновените си пари, не можете да купите всичко с биткойн. Разбира се, наскоро имаше употреби на биткойн в сектора на недвижимите имоти, храни, напитки и много повече, но все още има много дълъг път, за да бъде използван в ежедневния реален живот.

И така, какъв беше вашият резултат???

Какъвто и да е случаят, крипто е забавно, така че трябва да го научите. Статиите имат за цел да направят същото. Продължавайте да посещавате нашите канали за повече новини и информация.

И така, сега знаете какво мислите за даден факт през цялото време, беше просто мит. Какви са вашите възгледи за тези най-често срещани биткойн митове? Искате ли да развенчаем още някои биткойн митове? Споделете вашите мисли в нашия раздел за коментари по-долу! 

Представеното съдържание може да включва лично мнение на автора и зависи от пазарните условия. Направете проучване на пазара, преди да инвестирате в криптовалути. Авторът или публикацията не носят никаква отговорност за Вашите лични финансови загуби.

 Последвайте ни на

Twitter , Facebook , Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector