Научете се да търгувате с биткойн фючърси за 5 минути

Какво е биткойн фючърсите?

Биткойн фючърсите са деривативен договор, който има определена дата на изтичане и след изтичане на договорените страни изпълняват условията, определени в договора. Например ще продадете биткойните си на $ 15 000 след 1 месец, но цената на биткойн след 1 месец е $ 12 000, ще спечелите бърза печалба от $ 3000, но от друга страна, ако бихте казали, че ще купите BTC на $ 15 000 след месец и цената е $ 10 000, като в крайна сметка плащате $ 5000 допълнително, понасяйки загубата си в баланса си.

Биткойнът, който навлиза във фючърсите с регулаторно ниво, е обещание, че цените ще се стабилизират поради ликвидността, осигурена от големите борси и добрата парична подкрепа. Това ще отведе биткойните на основен пазар за по-нататъшна подкрепа на валутата.

JP Morgan заяви, че “биткойнът ще бъде повишен в актив от нововъзникващ клас.”

Единствената разлика между предишните борси и новите регулаторни изисквания е защитната мрежа и сигурността, дори в случай на хакване, парите ви са сигурни. За разлика от други борси за биткойни, за да играете с фючърси, имате нужда от пари в брой и първоначален марж, който действа като фонд, предоставен за закупуване на биткойн, не е нужно да влагате всички пари, които ви дават лост за закупуване на повече договори.

Не е нужно да купувате биткойни, за да играете на фючърсния пазар, това е просто обещание на бележката, че ви се дължи биткойн. Друго предимство, което осигуряват регулираните борси, е по-малко такси, като в момента, ако търгувате на нерегулирани борси, в крайна сметка плащате 2% до .5%, докато плащате $ 1 за фючърсна сделка.

На пазара се предлагат различни видове договори като кванто и xbt фючърси, при които цената на договора е в биткойни, въпросът на разбирането кой договор искате да търгувате зависи изцяло от вас..

Как да инвестираме в биткойн фючърси?

В момента има много борси, които предлагат различни видове биткойн фючърсни договори, където могат да резервират на първоначален марж.

Okcoin обещава най-високо ниво на сигурност от банков тип, базирани в Хонг Конг, които позволяват 10x марж върху биткойн фючърсите.

CME е една от най-големите борси в света, където човек може да размени минимум 5 BTC с минимални колебания от $ 5 на договор и те имат конкретни часове за търговия.

CBOE предлага поддръжка за седмични, месечни и тримесечни договори с размер от 1 BTC с такса от $ .25 за сделка. CBOE поддържа 44% от маржа на договора.

Bitmex е основана от бивш търговец на Citi Bank Arthur Hayes, където човек може да заеме позиции със 100x и предлага само BTC депозит. Това е единственият обмен, който никога не е бил хакнат.

И така, ето вашата първа стратегия, която можете да следвате, за да направите първата си фючърсна сделка!


Търговия с фиксиран марж и кръстосан маржин?

Фиксираният марж е фиксиран процент, използван спрямо позициите, след като фиксираният марж се използва, не е нужно да се притеснявате за баланса. Той ще използва само толкова много, след като позицията ви бъде ликвидирана.

Кръстосаният марж може да бъде много рисков по това време, все едно да поставите всичко наведнъж, ако пазарът се движи срещу вашата позиция, вие сте длъжни да загубите всичко.

Започнете от малко

Bitmex предлага 100x, но по-скоро всичко, което можете да започнете от малък, като резервиране на договор от $ 1000 за фючърси, както можете да видите на снимката, че съм използвал изолиран марж, който е 2x. Това ми позволява да използвам правилно средствата си.

биткойн фючърсибиткойн фючърси

От друга страна, както можете да видите дали бих използвал кръстосан марж, тогава всичките ми пари са заложени

В случай на CME и CBOE трябва да се свържете с доставчици или борсови брокери, които имат достъп до емисията на Bloomberg. CME и CBOE изисква първо депозиране на 44% от маржа в брой, ако искате да търгувате с фючърси, да речем, че цената на BTC е $ 14000 сега и след това трябва да използвате $ 6000 на стойност в брой за търговия и след това трябва да платите или вземете според вашата стратегия.

Загуби

При бъдеща търговия Longs плащат шорти и Shorts плащат Longs, така системата създава печалба и загуба, но в случай, че пазарът се движи толкова бързо, че се извикат маржовете ви, тогава системата за търговия приема поръчката, тъй като не е получила заповед за ликвидация изпълнени. Така че по време на сетълмента неизпълнените загуби от ликвидация ще бъдат приспаднати от печалбите на целия търговец, преди да бъдат разпределени. Това е известно като социализиран загуби.

CME използват свой собствен метод, известен като извънборсов клиринг, поради което CME действа като купувач за всеки продавач и продавач към купувач, който осигурява финансов риск и риск за сигурността. CME системата е централизирана система, в която те се грижат за всички загуби и рискове.

Име на борсата Ливъридж Видове договори Модел за ликвидация Дължина
Bitmex 100x Обратно Автоматично намаляване на задлъжнялостта Месечно, тримесечно
Добре монета 20x Обратно Социализирани загуби Седмично, тримесечно, месец
CME Не Обратно Извънборсово клиринг Месечно, тримесечно

Най-после един съвет!

Гледайте пазара

Инвестирайте в деривати, като изследвате и разбирате определения и важни ключови думи, обадете се на приятелите си, които познават основите на финансовия свят, те могат да ви помогнат да смекчите някои от неизвестните количества. Можете да започнете с гледане на диаграми, има инструменти, достъпни онлайн, като tradingview, където можете да начертаете линии и различни тенденции въз основа на движението на пазара.

биткойн фючърси

Като наблюдавате пазара, ще се запознаете с посоката на пазара, ще спрете загубите и целите си. Диаграмата, изготвена от анализатор, показва приблизителни оценки за това как може да се движи пазарът. Няма такова нещо като прогнозиране, това са най-много модели, можете да опознаете целта си, към която сте готови.

Заключение

Това е само малко ръководство за инвестиране в бъдещ пазар, ако искате да търгувате на уебсайт като Bitmex, първо трябва да опитате testnet, където можете да тествате пазара и след като сте готови, можете да отидете на сайта на живо. CME и CBOE започнаха търговията, но можете да търгувате само чрез брокер, така че ще има брокер, който да ви помогне, но в крайна сметка трябва да изберете стратегията и да вземете обаждане дали да купувате или продавате.

Притежавате ли изследвания, преди да вложите пари. Чувствайте се свободни да ни уведомите за вашите виждания в коментарите по-долу или да ни пишете на [имейл защитен]

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector