Виталик Бутерин казва, че се набляга твърде много на биткойн ETF, осиновяването се нуждае от внимание

реклама Phemex

Виталик бутерин посочи, че въпреки че Биткойн ETF е добре, единственото му добро е да вдигне цената. Според него приемането на криптовалути в основния бизнес е по-важно в основата си, отколкото само повишаването на цените. Докато инвеститорите и светът като цяло гледат през очите на инвеститорите на вероятни дати за дългоочакваното одобрение на Биткойн ETF от SEC, Виталик изказва своята гледна точка, определено с око на блокчейн предприемач. 

Биткойн ETF е добър само за повишаване на цените – Vitalik

Криптовалутата и нейната основна технология, блокчейн, са модни думи от миналата година. Интернет е пълен с литература за това как тези нови технологии имат потенциала да променят начина на работа на бизнеса – осигурявайки повече прозрачност, бързина и да в случаите на анонимност.

Но тъй като цените на тези криптовалути се повишиха през последното тримесечие на 2018 г., цялата медия започна да се фокусира върху повишаването на цените и как инвестицията в криптовалута е имала смисъл, оставяйки зад своите основни основи за това как тя ще бъде възприета от бизнеса. Ако някой бъде попитан днес за цените на биткойн и различни алткойни, той ще може да отговори, но ако ги попитате относно техния случай на употреба или технологията, която стои зад алткойните, няма много хора, които да намерят отговор.

Това е така, защото хората бавно се отдалечават от действителната философия, която стои зад тези технологии и защо са създадени на първо място. Това посочва Виталик.

Мисля, че има твърде голям акцент върху BTC / ETH / каквито и да е ETF, и недостатъчен акцент върху улесняването на хората да купуват от 5 до 100 долара в криптовалута чрез карти в ъгловите магазини. Първият е по-добър за изпомпване на цената, но вторият е много по-добър за реално приемане.

– Vitalik, който не дава етер (@VitalikButerin) 29 юли 2018 г.

Ако неговият туит е разработен, това, което той казва, има смисъл, сякаш нещо, което трябва да промени бъдещето на криптовалутите, трябва да бъде технологията и нейното внедряване, а не финансов продукт, който привлича инвестиции и повишава цената. Защото след като всички новини наоколо изчезнат, действителното нещо, което би било необходимо, за да поддържат цените и инвеститорите да правят пари на крипто пазарите, ще бъдат основите на всяка монета или жетон – коя е нейната технология и как тя се приема от бизнеси за масово използване.

Ако основите бъдат пренебрегнати, това, което ще остане, е спекулативен пазар, който ще бъде изпълнен с колебливост, нещо, което държи много инвеститори далеч във всеки случай. Следователно дори биткойн ETF не би могъл да задържи инвеститорите в играта, ако монетите не доставят основно.

Също така прочетете: Основателят на Ethereum Виталик Бутерин споделя своите идеи за криптоикономиката


Vitalik повтаря мнението на Джефри Верник и Брад Армстронг относно крипто

Джефери Верник, ранни инвеститори в Биткойн, в интервютата си със Сара Силвърстейн от Business Week, също коментира същите редове, на които Виталик се опитва да посочи, че в бързината да правят бързи пари на пазарите, повечето хора днес са пренебрегнали да си припомнят или напълно забравил философската цел, която подчертава създаването на Биткойн. Той вярва, че хората, които сега участват в бизнеса, не са били там през 2009 и 2010 г. и следователно те не са се интересували от философията и следователно цялата цел на криптовалутите бавно се превръща от нейната полезност в бизнеса към повече инструмент за инвестиране.

Брад Армстонг също беше коментирал същото, докато говори пред служителите си миналия месец. Според него волатилността в цените на криптовалутите се дължи главно на спекуланти и хора, които най-малко разбират технологиите и крипто бизнеса..

Въпреки че Vitalik се опитва да насочи вниманието на инвеститорите към основите на това защо човек трябва да инвестира в блокчейн, а не просто да изпусне парите си заради емисията с новини, все още би било трудно да убеди много хора, които се увличат от много медийни бомбардировки и инвестирайте в тях по причина, която може да не е толкова ефективна за крипто цените в дългосрочен план

Дали усилията като тези на Vitalik ще променят гледната точка на инвеститорите или медиите ще продължат да управляват нощувката? Споделете с нас вашите виждания за същото.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector