Преглед на седмицата: Анализ на цените на криптовалутите за седмицата от 24 декември до 30 декември

реклама Phemex

В продължаващата Mt. Делото за фалит на Gox, бившият изпълнителен директор твърди, че е невинен

Mt Gox беше борсата номер едно за криптовалута със 70% пазарен дял. Славата на борсите обаче продължава твърде дълго, тъй като през 2014 г. тя обяви фалит и закри дейността си. Докато производството по искове все още е в ход, в съда в Токио, бивш главен изпълнителен директор на Mt Gox, Марк Крапелес се призна за невинен за борсата, която фалира и клиентите губят парите си. Karpeles също е изправен пред обвинения за присвояване на 3 милиона щатски долара от борсата и манипулиране на борсови данни

Базираният в Хонконг винопроизводител Мадисън планира да закупи японска крипто платформа

Madison Holdings Group, базирана в Хонг Конг винарска компания, тази седмица обяви, че има планове да закупи 67,2% дял от японската крипто платформа BitOcean. Платформата, която наскоро получи крипто лиценз от Японската агенция за финансови услуги, все още трябва да започне своята дейност. Предполага се, че Madison Labs, дъщерно дружество на Madison Group, ще плати 15,12 млрд. Долара за изкупуването.

Bitmain, Consensys и Huobi за съкращаване на служители

Всичко не е било в най-добрия случай за крипто индустрията през последните два месеца, откакто пазарът се провали. Това доведе до много бизнеси, особено в крипто копаенето, които пренасочиха бизнеса си, което доведе до много съкращения. Всичко започна с Consensys и сега Bitmain и Huobi уволняват много от своите служители. Докато Huobi пуска най-лошите изпълнители от своя екип, ако се вярва на източници, Bitmain уволнява близо 80% от своя персонал.

Litecoin излиза на ринга, тъй като спонсорира битка UFC

За монети Litecoin е подписал спонсорски договор с UFC. Това би било първият път, когато официална криптовалута си партнира с UFC. Битката, която Litecoin спонсорира, е битката на UFC в полутежка категория между Джон Джоунс и Александър Густафсон, която се очаква да грабне над милион очни ябълки. Това спонсорство изглежда като кампания за осведомяване на Litecoin и може да се счита за първата стъпка към по-сложно партньорство с UFC.

Кувейтската национална банка вече е в RippleNet

Ripple намери нов партньор в Близкия изток и този път това е Националната банка на Кувейт (NBK). NBK планира да стартира своите услуги за директни преводи през RippleNet. Както беше обяснено в официална публикация в блога на NBK, RippleNet (децентрализирана мрежа от банки и други финансови институции, използващи пакета от финансови продукти на Ripple Labs) ще бъде използван, за да осигури „опит без парични преводи“ за клиентите на банката и „бързо кръстосано решения за парични преводи на граници. “Понастоящем тази услуга е достъпна само за Йордания и скоро ще бъде достъпна и за други страни.

Индия намеква за легализиране на крипто

Индия скоро може да намери легализирани криптовалути. Втората по големина държава по население се счита за голям пазар за криптовалута и според местна медия, комисията, оценяваща криптовалутите, смята, че като цяло забраната на криптовалутите може да не е наистина добра идея. Неразкрит източник, който беше участник в срещите, каза на местните медии, че докато все още се водят дебати, след две срещи беше много ясно, че пълното забраняване на криптовалутите може да не е наистина добра идея и че най-добрият начин за справяне тези „епоха“ на новата ера са чрез силно задържане на тяхната легализация в Индия.

ценова диаграма


Източник: Coin360.io

Биткойн (BTC)

Коледното рали приключва и Биткойн отново се плъзга под 4000 щатски долара. Това връща Биткойн в диапазон между 3600 и 4200 щатски долара. Цените достигнаха високата точка от 4 271,79 долара и най-ниската точка от 3 642,63 долара през седмицата. Борсите, които бяха по-активни, в обеми, с BTC през различни двойки тази седмица бяха, BitMex (21,77%), CoinBene (4,33%) и EXX (3,20%)

Сред известните новини около биткойн, Wells Fargo казва, че биткойнът е твърде рисков за клиентите, плаща 575 милиона долара глоба за тяхното измама

Пулсации (XRP)

XRP все още е на второ място, но Ethereum продължава да се приближава, за да си върне мястото. Най-отгоре тази седмица цените на XRP бяха на ниво 0,448477 щ. Д., А към дъното котираха 0,336282 щ. Д. Борсите, които бяха по-активни в обеми, с XRP през различни двойки тази седмица бяха Bitbank (9,74%), ZB.COM (8,31%) и Upbit (6,33%)

За XRP тази седмица XRP скочи в стойността си, след като Binance, най-голямата борса за криптовалути в света по търгувана стойност, добави криптовалутата като основна валута, което означава, че всички останали криптовалути ще бъдат сдвоени с нея.

 Ethereum (ETH)

Ethereum превъзхожда всички най-добри алткойни, тъй като се приближава на 2 инча, за да заеме второто място. Ethereum на върха, тази седмица беше на ниво от 157,67 USD и беше на най-ниско ниво от 115,65 USD. Пазарите, които бяха по-активни в обеми, с ETH през различни двойки тази седмица, бяха OEX (6.19%), OKEx (4.22%) и Binance (4.10%)

Сред новините около Ethereum тази седмица, Tuur Demeester, алткойн циник, поддръжник на Bitcoin и крипто инвеститор, наречен Ethereum (ETH), е „научен експеримент“ в най-добрия случай

Другите хамали и шейкъри

Другите монети, направени отгоре и отдолу тази седмица според Coin Market Cap (достъп до 30 декември в 15:35 IST), са

Хамали

  • E-Chat – Показване на ръст от 272,51%
  • StarChain – Показване на ръст от 173,77%
  • Coinsuper Ecosystem – Показва ръст от 105,86%

Шейкъри

  • PlayCoin (QRC 20) – Показва спад от 46,57%
  • PlayCoin (ERC 20) – Показва спад от 45,74%
  • BitcoinX – Показване на спад от 43,98%

Какво според вас би било настроението на крипто пазарите през следващата седмица? Споделете с нас вашите виждания за същото.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector