Обемът на дериватите на биткойн е нараснал 10 до 18 пъти по-голям от обема на биткойн спот

реклама Phemex

Докато биткойнът се бори да премине 8 000 долара, търговията с деривати е в експлозия. Количеството деривати, търгувани в световен мащаб, надвишава обема на биткойн спот с 10 до 18 пъти, пише Bloomberg доклад

Дериватите на крипто пазара продължават да процъфтяват

През третото тримесечие на 2019 г. крипто пазарът загуби близо 100 млрд. Долара пазарна капитализация и отбеляза рязко намаление от 42% в общия обем на търговията. Биткойн загуби 24% от обема си през третото тримесечие и дори топ -5 монети регистрираха големи загуби, като Лайткойн пропусна 54% от стойността си, преминавайки от $ 123 на $ 56.

Източник- Отчет за CoinGecko Q3

Цената на биткойн успя да достигне около 10 000 долара до края на септември. Последва го рязък спад в цената на биткойн на 24 септември. По време на пресата Биткойн се търгува на 7 495 долара.

Източник- Отчет за CoinGecko Q3

Наблюдава се скок в търговия с крипто деривати. Докато високото ниво на нестабилност в цифровите активи може да бъде рисковано, високият риск идва с високи ползи. Главният изпълнителен директор на CoinFLEX Марк Ламб прогнозира, че пазарът на деривати ще бъде 20 пъти по-голям от основния спот пазар на BTC до края на 2020 г..

„Все повече хедж фондове и все повече финансови експерти осъзнават, че има възможност в това пространство. Това означава по-голям обем през борсите с деривати и по-голяма ликвидност в общата екосистема. Така че това е интересна линия за обратна връзка. “

казва Филип Гилеспи, главен изпълнителен директор на B2C2 Япония, доставчик на ликвидност за криптовалута в Токио.

Водещи диригентската палка за търговия с деривати, Binance и BitMEX са високи и предлагат фючърсни договори за биткойн и други крипто-активи с ливъридж над 100 пъти. Впоследствие това е основен фактор за увлечението на търговците след спада на Биткойн от края на 2017 г. Освен това, ниската ликвидност също е причина за загубата на интерес, тъй като купуват и държат биткойн китове контролират над 33% от общия биткойн. Търговците търсят нови начини за печалба, тъй като волатилността на Биткойн е спаднала до по-малко от 2%. 

„Там трябва да се правят пари в крипто. Това е най-голямото казино досега. “

каза Сид Шекхар, съосновател на базираната в Лондон тракер TokenAnalyst.


„Когато търгувате с ливъридж, търговците не трябва да обвързват толкова капитал, колкото бихте търгували на място. „Това прави търговията с фючърси по-евтина. Това е причината фючърсната търговия на традиционните пазари да е по-висока от спот търговията. “

каза Джао Чангпенг, главен изпълнителен директор на Binance. 

Поглед върху обема на фючърсите

Binance Futures на 15 октомври регистрира обем от $ 700 млн. Освен това Binance Futures записа 100K BTC на същия ден.  

Източник- Косови пазари

Излишно е да казвам, че Binance Futures успя да се изкачи на третата най-висока позиция. Нещо повече, за период от 5 дни той успя да претендира за второто място по отношение на 24-часовия обем. 

Източник- Twitter

Bakkt, който беше рекламиран като флоп шоу, също записа All-Time High (ATH) на първия си monthiversary вчера. Той постигна 363 BTC на своите биткойн месечни фючърси. 

Източник- Bakkt Bot

Също така, институционалният интерес към дългите позиции на фючърсите на CME BTC се е повишил с 450% през октомври. Освен това водещата борса OKEX съставлява 33,7% от пазарния дял на крипто деривати с дневен обем на търговия с деривати от 3,0 млрд. Долара. Също така, Анди Чунг, ръководител на борсата в Хонг Конг, разкри, че тази година двойно повече хора са търгували деривати, отколкото реални монети

Източник- Косови пазари

Huobi беше на второ място с пазарен дял от 31,6% и 2,83 млрд. Евро. BitMEX вечните фючърси на BTC регистрираха обем от $ 41,7 млрд. Интересното е, че фючърсните продукти на BTC от Huobi и OKEx постигнаха здравословен обем на търговия съответно от 23,3 млрд. Долара и 17,4 млрд. Долара.

BitMEX има най-голям дял на крипто деривати

Крипто фючърсите започнаха да получават сцепление и преминаха през 2018 г. Тогава, когато BitMEX американската комисия за търговия със стокови фючърси внедри вечни фючърси на биткойн, които бяха по-лесни за разбиране от отделните инвеститори, отколкото други деривати.

“BitMEX вероятно е в центъра на цялата екосистема в момента,”

Каза Шекхар. 

Освен това той каза, че BitMEX притежава най-големия дял на крипто деривати в света и се изчислява да прави поне $ 700 000 такси от деривати, търгувани на ден.

Ще продължат ли крипто дериватите да се радват на същото внимание и обем през 2020 г.? Кажете ни какво мислите в коментарите по-долу!

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector