Какво означават отрицателните цени на суровия петрол за бъдещето на биткойн?

реклама Phemex

На 20 април фючърсите на суровия петрол от Западен Тексас (WTI) за доставка през май паднаха с 305% до – $ 36,73 за барел в сесията в Ню Йорк.

Това беше кървава баня. Намек за това как пазарните сили на търсенето и предлагането формират цените.

Веднъж търговците и инвестиционната общност прикачиха това към ефектите от коронавируса и негативните ефекти от блокирането в няколко държави и някои части на света.

Истината е, че беше опустошително.

Икономиката, прогнозират анализаторите, може да отнеме години, преди да се върне към нивата отпреди коронавируса.

Това също би имало сериозни последици за заетостта, жизнения стандарт и благосъстоянието на работника. На повечето от тях е казано да работят от вкъщи, казват им да приемат по-ниско заплащане и понякога губят работа.

Цената на задължението?

Вчерашният спад в цените на петрола разкрива колко предпазливи са търговците. Недостигът им на риск се основава на предвидливост, че въпреки оптимизма на правителството, ще отнеме известно време, докато индустриите и икономиката отскочат. Колкото по-ниска е тази мрачност, толкова по-ниско ще бъде търсенето.

Междувременно спадът в търсенето, въпреки примирието на членовете на ОПЕК за намаляване на ежедневното производство, няма да попречи на милиони барели петрол да наводнят складовите помещения. По същество, изявлението от пазара вчера беше, че съоръженията за съхранение на петрол ще разтоварват петрола на всеки, стига да има допълнителни съоръжения за съхранение с голяма отстъпка.

Това обърка пазара и цената на договора за доставка на петрол от определен източник в определен момент се срина, разкривайки страх. За да стане ясно, цената на петрола в газовите помпи не е била засегната сама по себе си.

Но пренасищането на доставките вероятно ще намали разходите за газ и други петролни продукти в най-скоро време. Разбираемо е, че никой не иска да сключи договор, който може да поднови в средата на май или в крайна сметка да плаща огромни сметки поради липса на складови помещения.

„Петролът има разходи за съхранение. Спекулантите не искат да получават физически барели петрол. За да избегнат доставката, те трябва да продадат бъдещето преди изтичане. Глобалната пандемия изпрати търсенето на петрол до нула. Войната с цените на петрола изпрати предлагането до безкрайност. Биткойнът няма разходи за съхранение. “


Маслото има разходи за съхранение.

Спекулантите не искат да получават физически барели петрол.

За да избегнат доставката, те трябва да продадат бъдещето преди изтичане.

Глобалната пандемия изпрати търсенето на петрол до нула.

Войната с цените на петрола изпрати предлагането до безкрайност. #bitcoin няма разходи за съхранение https://t.co/U4QAq7CAds

– Джеймс Виджиано (@jamesviggy) 20 април 2020 г.

Биткойнът няма разходи за съхранение като петрола, е перфектен магазин за стойност

Загадката на пазара на петролни фючърси накара експертите да се насочат към крипто, фиат и злато.

Златото дълго време държеше короната като запас от стойност, докато щатският долар също се бори като алтернатива, особено по време на криза.

След днес петролът вече не може да се счита за надежден запас от стойност. Следващите ви най-добри опции са щатски долар (глътка), злато (оскъдно) или биткойн (фиксирано).

– Камерън Уинкълвос (@winklevoss) 20 април 2020 г.

Недостатъкът им е, че намесата на централната банка с щатски долари и вероятността от безкрайно предлагане на злато осветява ярките светлини върху биткойните.

Биткойнът се контролира от математиката и има известна фиксирана доставка. Освен това полезността му не зависи от потреблението.

В действителност спадът в цената на петролните фючърси наистина илюстрира какво може да се случи с актив, петрол, чието търсене се основава на потреблението, което от своя страна се влияе от други външни фактори.

Можем да обвиним коронавируса за това, но разпространението и децентрализацията на биткойн досега е противодействало на ефекта му.

„Неотдавнашният срив на цената на петрола илюстрира какво може да се случи, когато нещо, използвано като запас от стойност, разчита или на потреблението на това благо, или на модерността на това благо като основна основа на неговата стойност. Изкуството, виното, златото, среброто и # маслото споделят тази характеристика. Не биткойн “

Неотдавнашният срив на цената на петрола илюстрира какво може да се случи, когато нещо, използвано като запас от стойност, разчита или на потреблението на това благо, или на модерността на това благо като основна основа на неговата стойност. Изкуство, вино, злато, сребро и # масло споделете тази характеристика. Не # Биткойн.

– Боб Бърнет (@boomer_btc) 20 април 2020 г.

По време на пресата Биткойн сменя ръцете си на $ 6815, което е спад с четири процента през последния ден на търговия.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map