Fidelity се присъединява към Crypto Race, тъй като стартира институционалната платформа за биткойн и Ethereum

реклама Phemex

Фирмите от Wall Street Financial бавно се привличат към криптовалутите и списъкът на фирмите, стартиращи крипто услуги, просто се удължава. Последното допълнение към този списък е мултинационалната корпорация за финансови услуги, базирана в Бостън, Fidelity, тъй като обяви институционална платформа за Bitcoin и Ethereum.

Fidelity се отделя от цифровите активи на Fidelity, за да навлезе в крипто бизнеса

Fidelity Investments, петият по големина мениджър на активи в света, обяви, че отделя отделна компания, посветена изключително на предоставянето на криптовалути на институционални инвеститори. Тази нова корпорация с ограничена отговорност ще се нарича Fidelity Digital Assets и ще се фокусира върху предоставянето на корпоративни решения за попечителство, платформа за изпълнение на търговия с криптовалути и институционални консултантски услуги. Тази компания ще предоставя услугите си 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, предназначени да се приведат в съответствие с непрекъснатия цикъл на търговия на блокчейн.

Fidelity вече има достъп до 13 000 институционални консултантски фирми и брокери, чрез които предоставя финансови услуги, клиринг, попечителство и свързани с инвестиции услуги и управлява 7,2 трилиона долара в клиентски активи. С тази нова компания Fidelity Digital Assets ще предложи три основни услуги на тази вече създадена мрежа и на новите клиенти, които се намират на борда. Изглежда, че най-сложните от тях са услугите за попечителство над биткойн, етер и други цифрови активи. По-специално, услугата е създадена, за да даде на институционалните инвеститори съвместим начин да обезопасят активите си, като ги държат във физическо хранилище.

Другите услуги на Fidelity Digital Assets ще включват услуги за изпълнение на сделки, които използват вътрешен механизъм за кръстосване и интелигентен рутер за поръчки, който ще изпълнява сделки, използвайки множество доставчици на ликвидност на трети страни за криптовалута. Важно е, че тези търговски услуги не представляват борса, а тръбопроводи, които директно свързват клиентите на Fidelity със съществуващите борси. За да улесни институциите, които са нови в криптовалутата, да се включат, Fidelity Digital Assets също ще предложи специален екип за обслужване на клиенти, който да помогне в процеса на включване.

Водещ криптовалутния бизнес на Fidelity би бил Том Джесоп, бивш ръководител на корпоративното развитие на Fidelity. Докато Jessop със сигурност не е ново име в света на криптовалутата и блокчейн, наскоро той се присъедини към Fidelity, само с изразената цел да помогне на Fidelity с техните цифрови предложения за активи. Джесоп беше приет на борда като президент на Chain през април 2017 г. след 17 години в Goldman Sachs и му беше възложена задачата да помогне на неговия дълбок контакт с Rolodex, за да помогне за преодоляване на пропастта между корпоративните финансови институции и приложенията без разпределение на криптовалута на разпределена книга.

„Нашите клиенти мислят за това като за инвестиционен клас активи“, каза Джесоп. „Те правят своите изследвания, разработват теза защо тези символи могат да имат стойност в бъдеще и това наистина предизвиква голям интерес.“

Това не е първият престой на Fidelity с криптоси, тъй като той започна да експериментира с блокчейн технологията от 2013 г. насам, с дискретното стартиране на своя Blockchain Incubator, част от Fidelity Center for Applied Technology. През 2015 г. Fidelity Charitable започна да приема дарения от биткойн, а до февруари тази година криптовалутата отчиташе най-бързо развиващия се вид дарение на организацията с нестопанска цел, донасяйки над 69 милиона долара.

На улицата се забеляза някакво вълнение с съобщението на Fidelity, тъй като някои от известните имена в крипто индустрията публикуваха съобщения в Twitter за това

Ето какво е написал CZ от Binance, споделяйки новинарската връзка на Forbes

Не малък фонд. https://t.co/J785D8gTWW


– CZ Binance (@cz_binance) 16 октомври 2018 г.

Джоузеф Йънг също пише в Twitter, че този ход на Fidelity е толкова оптимистичен, колкото и биткойн ETF

Fidelity е най-големият независим брокер в света с управлявани активи от 2,45 трилиона долара и ще улесни криптовалутите.

Бих казал, че това е толкова оптимистично, колкото и одобрението на биткойн ETF

– Джоузеф Йънг (@iamjosephyoung) 15 октомври 2018 г.

Докато CryptoManRan, Ran NeuNer туитна, че големите имена определено ще привлекат институционални пари в крипто

https://twitter.com/cryptomanran/status/1051889828021833729   

Дали този ход на Fidelity ще донесе огромни институционални пари в крипто, е нещо, което времето ще покаже, но определено е голям положителен ефект за криптовалутната екосистема.

Какво мислите за този стратегически ход на Fidelity’s към криптовалути? Споделете с нас вашите виждания за същото.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector