Ето най-добре представящото се тримесечие за цената на биткойн [BTC] през последните 6 години

реклама Phemex

Подобно на акции и други инвестиции, представянето на криптовалутите също се променя от тримесечие на тримесечие, повлияно от различни събития, които се случват през тримесечието. Анализ на Skew Markets разкрива най-добре представящите се и най-слабо представящите се тримесечия през последните 6 години.

Поглед на тримесечните години на биткойните през последните 6 години

Според анализа на Skew Markets, за второто тримесечие се наблюдава положителна тримесечна възвръщаемост на биткойн от 2014 до 2019 г., с изключение на 2018 г. Най-лошото тримесечие е Q1 през тези години, с изключение на 2017 г. и 2019 г., когато цената на биткойн показва ръст от 11,21% и 10,34% съответно.

Всяка причина, поради която Q2 почти винаги е силна за цената на биткойн? pic.twitter.com/QA3ZqLAcrm

– изкривяване (@skewdotcom) 3 декември 2019 г.

Q2, от друга страна, показа значителен ръст в цената на биткойн, с изключение на 2018 г., когато по-голямата част от годината се характеризира с мечи настроения след крипто бума на 2017 г., когато пазарът се срина от рекорда си за всички времена. През 2017 г., годината на базираните на Ethereum ICO, цената на биткойните нарасна от 1000 на близо 3000 долара, отчитайки огромните 131.47% печалба през второто тримесечие. Успехът на тримесечието се повтори през 2019 г., когато цената на биткойн от ниво от 4000 долара в началото на тримесечието достигна своя връх до близо 14 000 долара в края на тримесечието.

Q4 също показа добри резултати. През 2015, 2016 и 2017 тримесечните печалби на Биткойн са съответно 82,40%, 58,06% и 226,28%.

По-рано през октомври крипто икономистът и партньор и Адаптивен фонд, Уили Ву, също коментира сезонността на цените на биткойн.

Сезонност на биткойните:

Октомври е печеливш 56% от времето

Май е най-силният, печеливш 80% от времето

Март е най-слаб, печеливш само в 20% от случаите


Данните обхващат ефективността на BTCUSD от октомври 2009 г., така че се изследват 10 извадки на месец. pic.twitter.com/07k9FYOejz

– Уили Ву (@woonomic) 12 октомври 2019 г.

Констатациите на Skew Market са в синхрон с коментара на Willy Woo за сезонността на Bitcoin, където той посочва, че май е най-силният месец за цената на Bitcoin, а март е най-слабият.

Защо Q2 е високо?

Най-добрият начин да обясните защо Q2 е най-печеливш би бил обратната тенденция „Продавайте през май и изчезвайте“. A блог от delta exchange обяснява, че стойността на американските акции обикновено спада по това време, тъй като американските инвеститори и търговци затварят позициите си преди началото на летните ваканции. Тенденцията работи обратно, когато говорим за биткойн.

продаване може да изчезнеИзточник: Delta Exchange Blog  

От графиката е видно, че обратната тенденция „Продай през май, Goa away“ е работила за Биткойн през по-голямата част от годините, с изключение на 2015 и 2018, когато цената на Биткойн падна. 2017 и 2019 отбелязаха рекордни печалби, тъй като цената на биткойн се увеличи съответно с 60,83% и 58,71%. Вероятно по това време инвеститорите се стичат към Биткойн поради потиснатите цени на акциите поради продажбата.

Защо Q1 е депресиран?

От друга страна, Q1 вероятно е имало предимно отрицателни доходности от биткойн поради два основни фактора – обратния ефект от януари и данъчния ефект.

През януари американските фондови пазари са необичайно високи поради ефекта Нова година и празници. Понастоящем се наблюдава, че биткойнът има обратен януарски ефект с потиснати цени. Снижаемостта на пазара може да се дължи на засиленото внимание, което американските фондови борси получават в този момент.

обратен януарски ефектИзточник: Delta Exchange Blog

От 2014 до 2019 г. 2014 беше единствената година, когато биткойн имаше положително движение на цените през януари. През останалите години цената на биткойн спадна между 3% и 30%.

След това през март идва данъчният ефект. През март много инвеститори ликвидират своите биткойн холдинги, за да плащат данъци.

данъчен ефектИзточник: Delta Exchange Blog

В резултат на данъчния ефект само през 2019 г. се наблюдава положително движение на цените на Биткойн. От 2014 до 2018 г. цената на биткойн е на червено през месец март.

Празничният сезон е почти дошъл и сега е време за ралито на Дядо Коледа. Цената на биткойните нараства последователно в продължение на 3 поредни години от 2015 до 2017 г. Сега остава да видим дали ралито на Дядо Коледа ще се проведе тази година или не.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector