Ерик Ма: „Ултиматумът за биткойн ще промени начина, по който виждаме блокчейн“

реклама Phemex

Докато Mainnet на BTCU Bitcoin Ultimatum излиза на живо, ние разговаряме с изпълнителния директор Ерик Ма, за да научим повече за проекта и какво следва в този наистина блокчейн от следващо поколение.

Изграждането на нова блокчейн е огромно начинание. Изисква способен екип от експерти, лидерство, предложение с реална стойност и стратегическа пътна карта, която трябва да бъде подробна, реалистична и последваща. Ултиматум на BTCU със сигурност проверява всички тези кутии. Те успешно внедриха Bitcoin Fork и стартираха BTCU Mainnet на 5 февруари 2021 г. и пуснаха BTCU токени на следващата седмица. Те се насочват към следващия етап: интегриране на атомни суапове към платформата. Всичко, под ръководството на изпълнителния директор Ерик Ма. Седим с ветеранския експерт по блокчейн и бивш член на CoinMarketCap, за да говорим за текущото състояние на BTCU Mainnet и какво има бъдещето за тази обещаваща блокчейн от следващо поколение.

BTCU има за цел да изгради блокчейн от следващо поколение от биткойн вилица. Какво прави следващо поколение означава, когато става въпрос за блокчейн?

Биткойн и Ethereum са двете най-големи блокчейн мрежи в света, но всяка има свои собствени характеристики. Ethereum е по-скоро платформа, изграждаща други децентрализирани програми, позволяваща интелигентни договори. Биткойнът, от друга страна, се превърна по-скоро в магазин за стойност, въпреки че първоначално беше замислен като нова система за равноправно плащане. С BTCU, използвайки вече доказаната и добре оценена биткойн блокчейн, ние комбинираме двете мрежи и използваме това, което работи най-добре във всяка от тях.

Изграждаме блокчейн, базиран на биткойни от следващо поколение, на Ethereum, който ще ни позволи да токенизираме активи, които могат да се прилагат за различни проекти и активи извън обхвата на криптовалутите. Нашето решение също така цели да подобри неустойчивия, енергоемък консенсусен алгоритъм за доказателство за работа (PoW) с нов консенсусен алгоритъм за доказателство за залог (Ultimatum доказателство за залог) (UPoS), като го направи по-демократичен, мащабируем, ефективен и устойчив. 

Какво се опитва да постигне BTCU чрез комбиниране на Bitcoin и Ethereum и как BTCU се откроява от други проекти?

Концепцията за BTCU е в много аспекти подобна на тази на втората по големина мрежа за криптовалута – Ethereum. Подобно на Ethereum, блокчейнът Bitcoin Ultimatum има способността да съхранява интелигентни договори в блокчейн протокола. Това е една от важните функции за внедряване на транзакции и децентрализирани приложения (DApps). Като цяло, BTCU се стреми да комбинира всички най-добри характеристики, които позволиха на Bitcoin и Ethereum да заемат челните места в криптовалутите чрез пазарна капитализация.

Разработихме BTCU, за да предложим децентрализирана екосистема с интелигентни договори чрез нейния алгоритъм Ultimate Proof-of-Stake. Комбинацията от наети Proof-of-Stake (LPoS) и Proof-of-Authority (PoA), BTCU е по-демократична, по-мащабируема и по-енергийно ефективна от Bitcoin. Изградихме BTCU Mainnet, за да бъде мащабируем и използван в широк спектър от приложения: от токенизация на активи до управление на права, верига на доставки и документооборот за трансгранични плащания, управление, недвижими имоти до fintech, здравеопазване и др. Нашата визия е да създадем блокчейн, който е ефективен, лесен за използване и има реална стойност за широкото приемане. Технологичните предимства на Bitcoin Ultimatum ще променят начина, по който виждаме блокчейн.

Blockchain е синоним на децентрализация и общност. Колко важна е обратната връзка от общността за BTCU?

Общността е сърцето на всеки блокчейн проект. Ние не просто пускаме нов продукт на пазара, ние изграждаме платформа с нашата общност. Всъщност тяхната обратна връзка беше от решаващо значение за стартирането на BTCU Mainnet. На 21 януари 2021 г. пуснахме финална тестова мрежа. Това упражнение даде възможност на разработчиците да тестват, създават или променят функционалности и да наблюдават ефективността на мрежата на BTCU за блокчейн Той също така помогна да се осигури обективен и независим поглед върху мрежата, за да даде възможност на страните и бизнеса да оценят и разберат възможностите на мрежата.

Отворихме комуникационни канали чрез GitHub и обратната връзка беше наистина важна за нас. Помогна ни да предскажем работата на мрежата, както и да предоставим на заинтересованите страни информация за качеството на сигурността, поверителността, възможностите, използваемостта, интеграцията и оперативната съвместимост на BTCU.

Това беше такъв успех, че можехме да стартираме финалната мрежа 2 седмици по-късно, на 5 февруари 2021 г. Оттук искам отново да благодаря на общността за активността и за приноса им.


Ще видим ли други проекти, ръководени от общността от BTCU?

Абсолютно силно вярваме, че блокчейн проектът може да прогресира само с пълната подкрепа на своята общност. По този начин сме щастливи да работим и да си сътрудничим с други проекти, особено по различни въпроси, свързани със сигурността и технологиите.

За по-нататъшно подобряване на нашия проект, ние каним всички да вземат участие в нашата програма за награди за грешки. Програмата е предназначена за всеки, който иска да допринесе за развитието на BTCU и да гарантира сигурността и стабилността на нейната мрежа.

За тяхното време и работа сме въвели система за възнаграждение. Членовете на общността, които работят по спешни задачи или решават намерени грешки, ще получат BTC / ETH / USDT / USDC / BTCU за своите усилия.

Винаги сме на разположение на [имейл защитен] за повече информация.

Създадохме и клуб „Посланик“. С анонсите на новоприсъединилите се посланици като Хавед Хатак и Серафима Семкина, нашият екип би искал да продължи да включва на борда други лидери на общността, които споделят нашата мисия.

BTCU Mainnet е излязъл, но това е само първата стъпка в дългата пътна карта. Какво е бъдещето за BTCU?

Много съм развълнуван от основните етапи, които постигнахме до този момент. Нашият екип разработчици работи изключително усилено и заслужава цялата заслуга за успеха на BTCU досега. Всъщност стартирането на BTCU Mainnet е само началото и имаме дълга пътна карта от нови и вълнуващи допълнения към платформата.  

Работим по добавянето на системата за интелигентни договори, която би позволила атомни суапове. Ние също така затваряме стратегически партньорства с ключови платформи като cityabc и отворен бизнес съвет, за да тестваме нашите мобилни портфейли, пилотни програми и токенизацията на пазара. В допълнение, ние също си партнираме със Световния форум за интелигентни градове, за да направим нашата блокчейн достъпна за използване в интелигентните градове по света.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector