Деконструиране на всички митове и FUD около биткойн двойно харчене и инфлация

реклама Phemex

Не!! Биткойн „ДВОЙНО ПОТРЕБЛЕНИЕ“ Никога не се случи !! Биткойн блокчейнът функционира също толкова нормално и точно как трябва да бъде !! Е, за да разгледаме същността на това, нека да разгледаме събитията от последните дни и да ги деконструираме последователно. Цената на биткойн (BTC) се е коригирала значително през последните три / четири дни, докато се спуска малко под нивата от $ 30 000 няколко часа назад. BTC обаче се оттегли и в момента се търгува на ниво от $ 30,440 с пазарна капитализация от $ 569 милиарда.

Какво представлява биткойн двойното харчене FUD за всичко?

Както докладвахме, през последните няколко дни имаше силни институционални натрупвания на BTC от Grayscale. От друга страна, търговците се решиха на Bitcoin HOLDing с едновременно нарастване на сметките за китове. Ако това не са бичи признаци, предлагането на BTC на борсите е спаднало до най-ниското от последните години.

Но защо тогава цената на биткойните непрекъснато пада? Е, имаше FUD, плаващи около биткойн двойно харчене и инфлация. Така че, както се случи, Bitmex Research съобщи за биткойн „двойно изразходван опит“, който подхранва всички FUD на пазара. Е, това беше достатъчно, за да създаде лудостта и да доведе до разпродажба сред инвеститорите.

Но популярни личности от криптовалутното пространство: Биткойн евангелист Андреас Антонопулос и изпълнителен директор на CoinMetrics Лукас Наци излезе с честно и квадратно обяснение на същото. Нека да разгледаме какво всъщност се е случило.

  • На 18 януари потребител излъчи транзакция с ниски такси, а майньорите я оставиха незасегната, тъй като разполагаха с по-печеливши възможности. В такъв случай разпространителят има две възможности 1) да изчака таксите да спаднат 2) да увеличат таксата, като информират миньорите.
  • Сега в случай на вече излъчена транзакция, потребителят може да увеличи таксата с транзакция RBF (Replace-by-Fee). RBF е просто копие на оригиналната транзакция, но с по-висока такса и изрична инструкция за обработка на новата транзакция.
  • Така че, когато майньорите не отговориха на първоначалната транслирана транзакция, на следващия ден на 19-ти потребителят издаде първия RBF, но само с малко увеличение на таксата. Майньорите отново го игнорираха и транзакцията отново остана. Така след няколко часа излъчващият оператор издаде втория RBF с достатъчно високи такси.
  • Така първоначалният разпространител е издал общо три транзакции: 1) 18 декември 22:11 UTC (1 sat / b) 2) 19 декември 21:22 UTC (9.4 sat / b) 3) 20 декември 00:32 UTC (14.3 sat / b)
  • Както обяснява Лукас Наци: „Около 1:18 сутринта блокчейнът се раздели на 2 версии, което е напълно нормално явление; основна част от начина, по който биткойн работи. Когато това се случи (1+ пъти на месец), миньорите трябва да се сближат в една версия на събитията, която често отнема около 1 блок или 10 минути ”.
  • Интересното е, че когато потребителят издаде втория RBF (т.е. трета транзакция), таксата за миньор спадна и веригата вече беше разделена. Това, което се случи, е, че единият миньор е избрал първата транзакция с по-ниската такса, а другият миньор е избрал третата. Имайте предвид, че RBF не са задължителни и те дават на миньорите да изберат транзакцията по техен избор. В този случай изглеждаше като биткойн „двойно харчене“, известен още като инфлация на биткойн. Това обаче е съвсем нормално събитие.
  • Веригата се раздели за един блок, което беше нормално, но само майньорът, който прие транзакцията с по-ниска такса, в крайна сметка спечели сделката. Така че, въпреки че имаше различни версии на една и съща транзакция, в крайна сметка беше приета само 1. Още веднъж, чест на Лукас още веднъж за това прекрасно обяснение.

Както казва Андреас Антонополус, това е точно обяснено в Библията за биткойн, известна също като бялата книга на Сатоши.

Това е описано в бялата книга на Сатоши на страница 8. Всъщност това е единственото математическо уравнение в статията и описва намаляващата вероятност за реорганизация, показвайки защо "6 потвърждения", въпреки че произволно избран е добра основа да се счита, че сделката е финализирана

14 /

– Андреас М. Антонопулос (@aantonop) 21 януари 2021 г.

Интересното е, че някои публикации, които представят погрешно цялото събитие, се опитват да хвърлят вината върху BitMex за отчитането на биткойн „опит за двойно харчене“. BitMex издаде разяснение и обобщи всички транзакции.

Що се отнася до вчерашните * възможни * двойни разходи за биткойни, които бяха разрешени след един блок, ние обобщихме транзакциите в изображението по-долу, за да можете сами да решите какво може да се е случило

Изображение, променено от работа на @ 0xB10C https://t.co/V56scTQw5Q pic.twitter.com/W2lPYGZxvb


– BitMEX Research (@BitMEXResearch) 21 януари 2021 г.

Андреас Антонопулос стигна до спасяването на BitMex, като нахвърли онези, които обвиняваха платформата за докладване на историята. Той пише:

„BitMEX правилно отчете опит за двойно харчене на биткойн с техния полезен инструмент за наблюдение. Безотговорните репортери приеха това и добавиха дезинформация. Това не е в BitMex, спрете да снимате невинния пратеник. “

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector