Crypto Flashback 2018 – ICO падат, цените се сринаха, но крипто индустрията стои по-силно от всякога

реклама Phemex

2018 г. беше година на проверка на реалността. Цялата реклама, всички нови върхове и нереалистични прогнози спряха, когато пазарите започнаха да се сриват. Но на фона на този кървящ пазар имаше някакъв истински фундаментален растеж. Бизнесът се разрасна, най-силните оцеляха, докато слабите постепенно отпаднаха и сега етапът е настроен за 2019 г. Нека ценим възходите и спадовете, които направиха 2018 година година за #BUIDL в крипто индустрията.

Януари 2018г

Януари започна с гръм и трясък, когато BTCC обяви придобиването на базирания в Хонг Конг инвестиционен фонд Blockchain. Регулаторите в Швеция започнаха да обмислят собствената си национална криптовалута e-Krona, докато техните индийски колеги издаваха данъчни известия на криптовалутите. За проектите IOTA се сблъска с хак в размер на 4 милиона щатски долара, предизвиквайки опасения за сигурността по отношение на проекта

Февруари 2018 г.

Повече случаи на употреба и повече страх от традиционния свят на финансите и технологиите за криптовалутата. Докато Исландия започна да обмисля данъчно облагане на криптовалутната индустрия, Volkswagen и Porsche навлязоха в блокчейн индустрията. За борси Coinbase и Bitfinex започнаха да използват Segwit Bitcoin update. Традиционният свят на технологии и финанси все още не подкрепя зараждащите се „пари“ с китайските Baidu и Weibo, които дърпат конци върху крипто реклами, докато Bank of America обявява криптовалутата за нарастваща заплаха за банките

Март 2018 г.

Въведете март и положителните новинарски потоци започват с Paypal, подаващ патент за по-бързо крипто плащане. В Китай PBOC обяви китайска цифрова валута, наречена „DCEP“. От западната страна на земното кълбо Ripple си сътрудничи с блокчейн консорциума Hyperledger, докато Тенеси прие законопроект за легализация на блокчейн и интелигентния договор. Март също видя, че Facebook е изправен пред такси за нарушаване на данни и призивите за базирани на блокчейн технологии стават по-силни.

Април 2018г

Април купи със себе си влекач между регулаторите. Някои държави купиха регулации в полза, други просто дърпаха конците по-нататък. В подкрепа на това Австралия установи нови AML / CTF правила за крипто обмен, докато Франция намали данъка за крипто до 19%. За разлика от крипто, централните банки в Иран и Индия, но забрана за използване на криптовалута. Докато Иран имаше пълна забрана, Индийската централна банка забрани на банките да подпомагат крипто транзакции в Индия. През април Yahoo Япония също така купи 40% дял от японската борса за криптовалута BitArg

Май 2018 г.

Вече четири месеца в годината и случаите на използване на биткойни започнаха да се увеличават. Правителствените власти на Флорида започнаха да приемат данък чрез BTC и BCH, докато Прага, в Чешката република, инсталира Bitcoin банкомати, за да приведе криптовалутата в обща употреба. Регулаторите по света все още остават скептици по отношение на криптовалутата, тъй като японската FSA поиска от крипто борсата да делистира ZCash, Monero и Dash и Централната банка на Зимбабве, която забранява криптовалутите. Ethereum продължи да #BUIDL, тъй като пуска актуализация на протокола Casper.


 Юни 2018 г.

С юни все по-масовите компании започнаха да възприемат крипто. NASDAQ Powered DX Exchange обяви старта си с Top Coins, докато Akon пусна своя AKoin за изграждане на футуристичен град. За проекти EOS е класиран като най-добрата блокчейн от китайското правителство, докато Tether се опитва да изчисти позициите си, като публикува доклад за своите резерви в щатски долари.

Юли 2018 г.

С настъпването на юли индийският банков регулатор засили банковата си блокада до резултата от крипто бизнеса, чийто Zebpay трябваше да деактивира своите фиатни депозити и тегления. От друга страна, Тайланд прие два извънредни постановления като легализирани криптовалути. Докато страните имаха своя дума за криптовалутите, международно тяло, G20 прие препоръката на Съвета за финансова стабилност относно крипто активите. За проекти Litecoin се интегрира с HTC Exodus, докато Vitalik, поддържащ DEX, нарича централизирани борси за „Изгаряне в ада“

Август 2018 г.

С настъпването на август всички погледи се насочиха към SEC и биткойн ETF. Въпреки че SEC разочарова крипто-ентусиастите, като отново отхвърли ETF, усилията за внасяне на институционални пари продължиха. CBOE също беше доста оптимистичен за ETF, който този път премина границата, но нещата не се получиха плодотворни. Докато на Запад нещата бяха сред шума и суетата, Китай отново забрани криптовалутите. Сред проектите, разговорите около XRP са сигурни или не продължават, като Джоузеф Любин твърди, че XRP изобщо не е блокчейн технология.

Септември 2018 г.

Индийските регулатори блокираха играта за първи път, когато Zebpay спря дейността си, тъй като не можеше да издържи без подкрепата на fiat. Малко песимизъм беше закупен от Виталик, когато спомена, че няма място за 1000-кратен ръст на крипто, но Голдман се включи позитивно, като обяви, че работи върху дериватите на Биткойн. Дебатът за XRP продължи с BIS, призоваващ XRP да бъде централизиран. В Китай Bitmain обяви плановете си да стане публично достояние.

Октомври 2018 г.

Октомври подкрепя Джак Ма и Илон Мъск. Докато Ма вярва, че биткойнът и блокчейнът могат да допринесат ключово за безкасовото общество, скучната компания на Мъск започва да приема BTC, LTC, BCH и ETH. Тим Дрейпър прави необичайно бичи прогноза за биткойн, насочвайки го към достигане на 250000 щатски долара до 2022 г., докато Tron започва да нараства с MainNet.

Ноември 2019 г.

Отнема почти една година от рекордното си достигане до момента, в който биткойнът да бъде приет като „Клас на активите“ от Уолстрийт, но Джей Клейтън от SEC продължава да твърди, че комисията ще подкрепи BTC ETF само когато са адресирани манипулации на пазара. BCH се разклонява по най-драматичния начин с Bitcoin Cash ABC, побеждавайки Bitcoin Cash SV, който се оказва доминираща верига от двете. С увеличаването на приемането в Южна Америка, обемът на местните биткойни за търговия с биткойни достига рекорд за всички времена в Чили, Колумбия Аржентина и Венецуела, докато в Европа Швейцария пуска първия крипто ETP.

Декември 2018г

Краят на годината се приближава с BTC, достигайки годишните минимуми от 3000 USD, а Ethereum губи 90% от стойността си, тъй като достигна рекорд за всички времена. Има надежда и позитивност 2019 г. да бъде по-добра година Binance планира да пусне първия си DEX, докато Facebook продължава да наема за блокчейн позиции. Индустрията също става по-чиста с изпълнителния директор на Mt Gox, който получава 10-годишен мандат.

Тук стигаме до края на 2018 г. Надеждата 2019 носи повече обяд и вълнение и да доминира в крипто индустрията.

Ще бъде ли по-добра 2019 година от криптовалутите? Споделете с нас вашите виждания за същото.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector