Coinbase приветства доклада за почтеност на виртуалните пазари в Ню Йорк, но опровергава констатациите

реклама Phemex

В рамките на 48 часа след излизането на доклада за интегритет на виртуалните пазари в Ню Йорк, издаден от Държавната служба на прокурора на Ню Йорк („OAG“), Coinbase, борсата за криптовалути приветства доклада, но опроверга някои констатации.

Coinnbase вярва, че докладът представя погрешно фактите

Докладът, формиран след събиране на подробности, събрани от 9 известни борси, които работят в региона на Ню Йорк, заключава, че няколко криптовалутни борси, които той е разследвал, са уязвими на манипулации на пазара, предизвика реакция от страна на играчите в бранша. По конкретен коментар в доклада към Coinbase беше

„Coinbase разкри, че почти 20% от изпълнения обем на нейната платформа се дължи на собствената търговия.“

Този коментар не се е получил добре с Coinbase и в публикувана публикация в блога, главният политически директор на Coinbase, Майк Лемпрес, пише, че твърденията на OAG в доклада са довели до погрешно представяне на бизнеса на борсата в медиите.

Отговаряйки конкретно на коментара, Lempres поясни, че Coinbase не „търгува в полза на компанията на патентована основа“. Той продължи:

„Когато Coinbase изпълнява тези сделки, той го прави от името на потребителите на Coinbase Consumer, а не от себе си.“

По-нататък Lempres обясни, че цифрата от 20 процента представлява обем, управляван от потребителите в Coinbase Consumer, услуга, която изпълнява поръчки на потребители със собствена борса, за разлика от това, което е описано като „самотъргуване“ в доклада

Джеси Пауъл, основателят на базираната в САЩ борса Kraken, която беше посочена от OAG като вероятно в нарушение на държавния закон, изхвърли гнева си в Twitter, описвайки околната среда в Ню Йорк като цяло „злоупотреба“.

Ню Йорк е онзи злоупотребяващ, контролиращ бившия, с когото сте се разделили преди 3 години, но те продължават да ви дебнат, хвърлят сянка върху новите ви връзки, неспособни да приемат, че сте щастливо продължили напред и сте по-добре без тях. #Преодолей го https://t.co/DC5S1WyRnp

– Джеси Пауъл (@jespow) 19 септември 2018 г.


Erik Voorhees, главен изпълнителен директор на ShapeShift, коментира думата на Пауъл

И тези хора сякаш никога не осъзнават, че поведението им е довело до разпадането … Ню Йорк ще загуби позицията си начело на глобалните финанси, ако скоро не се промени. Продължавай с добрата работа @jespow https://t.co/74CVAfivis

– Ерик Вурхис (@ErikVoorhees) 19 септември 2018 г.

Също така прочетете: Bitcoin ETF Exclusive: Тръмп назначава Pro-Crypto SEC комисар, докато Coinbase планира Bitcoin ETF

Намирането на докладите шокиращо

Докладът също така посочва водещи борси за криптовалути Bitstamp, itBit и Kraken, които помагат за захранването на фючърсния пазар на CME Group Inc. В констатацията си регулаторът заключи, че Bitstamp и itBit нямат официални политики за борба с манипулацията на пазара, докато Kraken, заедно с Binance, Gate.io и Huobi, твърдят, че не работят в Ню Йорк и следователно отказват да участват в прегледът на главния прокурор.

Забележително е, че в доклада се казва, че Binance, Gate.io и Kraken са били насочени към държавния департамент за финансови услуги след разследване дали тези борси работят в Ню Йорк. Четвърти обмен, Huobi, също беше разследван, но не бе отнесен.

Държавната служба на прокуратурата в Ню Йорк установи, че някои борси могат количествено да определят колко търговска дейност на техните платформи идва от собствените им операции. Circle заяви, че е отговорен за по-малко от 1% от обема на търговията на Poloniex, докато BitFlyer USA извършва приблизително 10% от сделките на своята платформа.

Докладът също така отбелязва, че докато повечето борси използват процедури за познаване на клиентите, Bitfinex и Tidex не го правят, „изисквайки малко повече от имейл адрес, за да започнат да търгуват виртуални валути“. Докладът обаче не предлага коментар по каквито и да е правни въпроси, които това може да причини.

Тъй като Coinbase е първият от борсата, който дойде и изясни позицията си по доклада, можем да очакваме и другият да излезе и да заяви своите виждания или да приложи коригиращи мерки, както е посочено в доклада.

Ще се разменят ли други борси или дори ще затегнат политиките си, за да се противопоставят на претенциите, повдигнати в този доклад? Споделете с нас вашите виждания за същото.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector