Citigroup пробива крипто кода за институционални инвестиции в криптовалути

реклама Phemex

С вида на популярността и бъдещите криптоси, институциите предизвикателно изглеждат заинтересовани да инвестират. Единственото препятствие е как и кога може да започне да тече тази огромна сума, отговор, който всеки крипто ентусиаст чака. Докато всички чакат Bitcoin ETF да влезе, Citigroup изглежда е пробил кода, за да внесе тези пари на крипто пазарите.

Получаване на цифрови активи: Начинът на Citi да получи институционални парични средства за криптовалути

Citi, базираната в Ню Йорк банка е измислила може би най-прекия начин да инвестира в криптовалути, без всъщност да ги притежава, според хора с познания за плановете. Използвайки този начин, структурата ще постави криптовалутите в рамките на съществуващите регулаторни режими и ще даде на големите инвеститори на Уолстрийт като мениджърите на активи и хедж фондовете по-малко рисков начин за инвестиране в младия клас активи.

Citi разработи инструмент, наречен Digital Asset Receipt или DAR. Тя работи подобно на американска депозитарна разписка или ADR, която съществува от десетилетия, за да даде на американските инвеститори начин да притежават чуждестранни акции, които по друг начин не търгуват на американски борси. Чуждестранните акции се държат от банка, която след това издава депозитарната разписка.

В този случай криптовалутата се държи от попечител, а DAR се издава от Citigroup, казаха хората. Банката ще информира внимателно Депозитарния тръст & Клиринг Корп, посредник от Уолстрийт, който предоставя клирингови и сетълмент услуги, щом издаде разписката, каза един от хората. Това дава важен слой легитимност и дава на инвеститорите начин да проследят инвестицията в система, с която те вече са запознати, добави лицето.

Тази новина остави много ентусиазъм у крипто последователите и инвеститорите. Дори Джоузеф Йънг написа в туитър същата поговорка

„Подобряването на институционалната инфраструктура (Coinbase, Goldman, Citigroup) е от решаващо значение за внасянето на огромни суми капитал в крипто.“

175 милиарда долара Citigroup е последната банка, която предлага решение за крипто попечителство, Business Insider и @fintechfrank доклад.

Подобряването на институционалната инфраструктура (Coinbase, Goldman, Citigroup) е от решаващо значение за внасянето на огромни суми капитал в крипто.https://t.co/jhJyum09ZV

– Джоузеф Йънг (@iamjosephyoung) 10 септември 2018 г.

Също така прочетете: Институционален интерес, пръсване по шевовете, биткойн & Алткоини разточват червения килим


Институционални пари, които чакат да влязат в крипто

Търговците на криптовалути се надяват на включването на институционални пари в продължение на половин година, надявайки се да подобрят своите потенциални печалби с нови фиат опции. Всяка новина в полза на институционалните пари, влизащи в криптовалутите, издига пазара по-нагоре. Въпреки че подобни новини дават временен тласък на цените, всички все още са в дилема защо защо отнема толкова много време. Институционалните пари може да са големи, но те спазват много разпоредби и мерки за контрол, преди да инвестирам. Нещата ще трябва да бъдат компилирани, преди тези огромни пари да навлязат на пазара. Първата стъпка към обвързването на тези валути ще бъде регулирането, което много страни се опитват да установят. Едно от основните притеснения е да има конкретна рамка за техните инвестиционни възможности. Ник Кован, който е главен изпълнителен директор на Гибралтарската блокчейн борса (GBC), коментира бъдещето на Биткойн.

„[GBX] фундаментално вярват, че технологията е тук, за да остане“, започва Ник Коуън за биткойн. „Фундаментално вярваме в осиновяването … особено институционално, но това, което ще ускори това, мисля, е прилагането на определени разпоредби: доверието на потребителите, защитата на инвеститорите, прозрачността и онези въпроси, които в момента задържат редица основни играчи, които могат да излязат на този пазар. ”

След регулиране идва сигурността. Институционалните инвеститори се нуждаят от по-високо ниво на сигурност, което им дава финансови решения, които трябва да включват услуги за попечителство. Кимли Кадоче, която е ръководител на връзките с инвеститорите за LGO и е създадена да стартира тяхната институционална инвестиционна борса, заяви, че този тип инвеститори нямат вяра в своята инфраструктура. За тези инвеститори пазарът не е подходящо подготвен.

„Винаги има проблем с попечителя, процедурите на KYC не са много безопасни, а също така чакаме SEC да бъде напълно прозрачна относно регулациите и действията, които искат да предприемат по отношение на цифровите активи“,

Каза Кадоче.

Третата стъпка за разглеждане е ликвидността. Институционалните търговци искат да правят големи покупки и много криптовалути нямат точното количество фиат валута, за да подкрепят инвестициите си. Големи имена като Bitcoin и Ethereum имат най-голяма вероятност за ликвидност, но голям принос прави голяма вълна в крипто пуловете.

Ето защо дори след прегледи и прегледи институционалните пари все още са на едно разстояние от крипто пазарите. Изглежда, че Citigroup вече има решение, единственото нещо, което човек трябва да наблюдава, е колко от институциите ще използват този маршрут и колко ще чакат биткойн ETF.

Ще получи ли разписката за цифрови активи врати за институционални пари или светът ще изчака биткойните? Кажете ми вашите възгледи за същото. 

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector