Какво очаква вълнението през 2020 г. – пробив на съпротивата или нови падения?

XRP 2020

Третата крипто по пазарна капитализация, Ripple, не успя да оправдае очакванията на инвеститорите миналата година, но има ли шанс 2020 г. да бъде годината на изкупуване на XRP или да достигне нови минимуми?

Ще разгледаме някои от факторите и прогнозите, които могат да повлияят на цената на XRP през 2020 г., и ще се опитаме да направим някои заключения.

Исторически цени на Ripple’s

След нарастването на биткойните през 2018 г., XRP също отчете значително увеличение на цената, достигайки рекорд от 3,65 долара за всички времена. Но след това през 2018 г. дойде страхотната крипто зима, в която всички алткойни, включително XRP, загубиха по-голямата част от стойността си.

Докато XRP дебютира през 2020 г. с доста положителна нота, трябва да се отбележи, че монетата е загубила над 90% от стойността си от върховете си през 2018 г., което постави XRP на върха на най-слабо представящите се през 2019 г. Най-голямото движение на цените през миналата година беше спад от 30% през ноември, а текущата цена на Ripple е $ 0,272759.

XRP / USD Анализ на цените за 2020 г. - Седмична диаграма

Източник: Coinmarketcap

XRP прогнози за пазара

Уебсайт за крипто прогнозиране, InvestingHaven, вярва, че Ripple има големи шансове за растеж тази година. Те заявиха, че мечият тренд в края на 2019 г. е просто „сцепление при осиновяването“ и че трябва да „очакваме възходящ резултат преди март 2020 г.“ за XRP.

Ветеранът инвеститор Тим Дрейпър също предвижда XRP да се развие през следващите няколко месеца. „Разглеждайки трикратния ръст на биткойн през последните 5 месеца, бихме могли да очакваме подобен резултат от XRP.“

Дрейпър каза по-нататък: „Компанията активно се развива, разширява сферата на влияние, привличайки подкрепата на големи финансови институции и непрекъснато подобрявайки технологията на трансферите.“

„Освен това Ripple е собственост на SBI, голяма корпорация с компании като R3. Всичко показва, че сегашната ситуация, само спокойствието преди бурята, в нашия случай, преди експлозивния растеж. ”

Oracle Times също е силно оптимистичен относно представянето на XRP за 2020 г., очаквайки увеличение от 2000%, ако Ripple стане монета номер едно, използвана за извършване на трансгранични плащания от финансови институции.

От това, което наблюдавахме, повечето от най-добрите имена и сайтове от индустрията са много бичи по отношение на XRP.


Партньорства

Друг важен фактор, който може силно да повлияе на напредъка на XRP, е броят на партньорствата, които има. Ripple вече се гордее с обширна мрежа, състояща се от 300 финансови институции, като Santander Bank и American Express. Много от тези компании и платформи в момента работят за интегриране на технологията на Ripple, RippleNet, за да позволят високоскоростни транзакции.

XRPпартньори

coinmama.com

MoneyGram за улесняване на трансграничните плащания през следващите години. Технологията RippleNet беше официално внедрена от управлението на касата на PNC, за да даде възможност за трансгранични сетълменти между банки. Също така SBI Ripple Asia, която е дъщерна компания на SBI Holdings, обяви, че ще предоставя услуга за сетълмент на магазини чрез използването на SBI Holdings и приложението за плащане на Ripple с име MoneyTap. Услугата ще се основава на xCurrent, блокчейн решението на Ripple, което е проектирано да предоставя почти незабавни услуги за вътрешни преводи между банки. Ripple също така публично обяви, че ще придобие 30 милиона долара акции на MoneyGram при 4,10 долара на акция, а през следващите 2 години те планират да купят акции на стойност 20 милиона щатски долара. Ако повече партньори се присъединят към мрежата и започнат да прилагат технологията Ripple, това също трябва да даде тласък на XRP цената, особено в дългосрочен план.

Съдебен процес

Компанията Ripple се е сблъсквала с много правни проблеми, след като е участвала в продължителен съдебен процес, който може значително да се отрази в цената на родната крипто на компанията.

Американската SEC подаде колективна жалба срещу Ripple, в която заяви, че токените се продават като нерегистрирани ценни книжа.

Окончателна присъда по въпроса се очакваше на 15 януари, но решението беше отложено за неопределено време от съдия Филис Хамилтън. Въпреки че XRP не е обявен за ценна книга, случаят не е отменен и тази несигурност относно XRP все още продължава. Ако комитетът обяви XRP за стока, тогава цената му може да се увеличи.

пулсационен иск

cryptopolitan.com

Ripple IPO слух

Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус, заяви, че докато Bitcoin (BTC) все още е добра крипто за съхранение на стойност, XRP е по-подходящ за плащания.

Той заяви: „Аз съм бик с BTC като запас от стойност, но не и за плащания. Не искате да използвате BTC в Starbucks b / c, докато си вземете кафето, ще бъде студено. “

На събитието Wall Street Journal на Световния икономически форум в Давос Гарлингхаус намекна, че Ripple може да проведе публично първоначално предлагане (IPO) през 2020 г..

Резултат от изображението за xrp ipo

Източник: U.today

Garlinghouse бе цитиран, казвайки: „През следващите 12 месеца ще видите IPO в крипто / блокчейн пространството. Няма да сме първите и няма да бъдем последните, но очаквам да сме начело … това е естествена еволюция за нашата компания. “

Ripple приключи финансирането си от Серия C миналата седмица, като компанията събра 200 милиона долара. Кръгът от Серия C обикновено е последната фаза, която компанията завършва, преди да стане публична.

Крипто общността се обърна към социалните медии, за да изрази притесненията си относно цената на XRP след започване на публичното предлагане. Някои вярват, че IPO ще обрече XRP токена на непоправима катастрофа, особено когато погледнете как се е справил XRP през Q4 от 2020 г..

Кристи Ай, котва на Boom Bust, заяви, че изпълнителният директор рискува да обезцени цената на XRP, ако компанията стане публична:

„Когато една компания се IPO, тя продава своите акции, за да събере пари. Но досега компанията продава монети, XRP, за набиране на средства … така че ако сега реши да продаде акции и да стане публична, XRP може да е безполезна, остаряла. “

Коментаторът на криптовалута Cantering Clark също вярва, че това решение ще повлияе негативно на маркера:

 „[Брад Гарлингхаус] току-що избледнява на притежателите на $ XRP … О, момчета, да, всъщност отиваме на IPO сега и предлагаме акции, които носят собствен капитал, така че … ъъ … за тези монети …“

Съществува и проблемът XRP да бъде постоянно изхвърлян на пазара, което намалява цената на токена.

Огромни партиди токени се пускат редовно на пазар, който вече е препълнен с XRP, което намалява стойността на отделния токен. И Ripple все още има 220 милиона XRP токени, които трябва да бъдат пуснати.

Заключение

Въпреки многото спекулации и прогнози, никой не знае със сигурност какво очаква XRP тази година. Просто ще трябва да изчакаме и да видим дали 2020 ще донесе разочарование или радост на притежателите на XRP.

Препоръчано изображение: bitcoinist.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector