Volkswagen сформира поредното блокчейн партньорство с IOTA за „Digital CarPass“

реклама Phemex

Volkswagen, една от малкото автомобилни компании, които приемат и експериментират с помощта на блокчейн технологии. Той е създал много партньорства с блокчейн компании, за да използва огромния потенциал, който предлага за автомобилната индустрия, който включва поддръжка, логистика, самоуправляващи се превозни средства и специализирани решения като защитени от фалшификатор километри. В скорошен ход Volkswagen си партнира с проекта IOTA, за да пусне първия си работещ продукт, наречен Digital CarPass.

Digital CarPass – бъдещето на оценката на пробега

Проектът, по който IOTA и Volkswagen работят, е услуга, известна като „Digital CarPass“. Това е като справка за превозно средство, което използва разпределена книга, за да гарантира, че данни като пробег са надеждни. За развитието на технологията Volkswagen използва Iota Foundation, базирана в Берлин организация с нестопанска цел и една от най-известните инициативи в крипто общността.

Ръководителят на блокчейн на Бенджамин Синрам на Volkswagen по време на събитие в Тел Авив, Израел, разработи 5-те пилотни блокчейна, които автомобилният гигант преследва, от които инициативата с IOTA беше най-далечната в развитието. IOTA и Volkswagen обявиха партньорството си през февруари 2018 г., но тази новина бележи първото голямо развитие в съвместните им усилия за въвеждане на IoT в автомобилната индустрия. Стартирането ще бъде крайъгълен камък за проекта и публичен тест, който им позволява да преценят ефикасността и качеството. Sinram каза, че CarPass ще бъде пуснат в началото на 2019 г..

IOTA също сподели същите новини, използвайки своя Twitter манипулатор

„За развитието на технологията, # Volkswagen докосна #IOTA Foundation, базирана в Берлин организация с нестопанска цел и една от най-известните инициативи в #crypto общност. Синрам каза това #CarPass ще бъде пуснат в началото на 2019 г. ” #VW # Заплетете #SmartMobility https://t.co/sKGFBrQLSK

– Новини на IOTA (@iotatokennews) 26 август 2018 г.

Също така прочетете: Дългоочакваният настолен портфейл на Trinity на IOTA бета накрая тук, MIOTA скача с 4%

Volkswagen и Blockchain – перфектен мач

В обръщението си Бенджамин Синрам, също говори за друго приложение на блокчейн, екипът на Синрам разработва отворена книга за проследяване на веригата за доставки на автомобили от производител до клиент.


Друг проект е „протокол за зареждане“ за електрически превозни средства, които работят в мрежата Ethereum, проектирана от Energy Web Foundation, която е подобна на Iota, но се фокусира върху приложенията на крипто в енергийната индустрия.

Sinram също представи проект, фокусиран върху документиране на софтуерния код, който е вграден в определени превозни средства. В примера, който даде,

„Ако има инцидент, блокчейнът ни позволява да документираме и докажем текущата софтуерна версия на автомобила. Имаме публично доказателство за целостта на данните. “

Потенциално този вид технология може да даде отговор на скандала на компанията за измама с дизелови емисии, в който Volkswagen призна, че е програмирал двигателите на някои модели да произвеждат по-ниски от нормалните емисии, когато автомобилите са били тествани.

През юни тази година Volkswagen беше чут да си партнира с базираната в Литва компания carVertical, която разработи платформа за доклади за историята на употребявани автомобили. Той дори е добавен към инкубатора за бъдеща мобилност на Volkswagen (VW) в Дрезден. Според представители carVertical се счита за най-успешното първоначално предлагане на монети на базата на автомобили (ICO). Екипът е постигнал целта си, като е събрал почти 20 милиона долара по време на своята ICO кампания през януари 2018 г. Приложението за записи на история е създадено, за да предотврати измами с употребявани автомобили, както е посочено в блога carVertical. В приложението потребителят може да намери записи чрез идентификационния номер на автомобила (VIN), намиращ се в техническия му паспорт или върху каросерията на автомобила.

Уебсайтът на Volkswagen за blockchain заявява, че моделите Blockchain обхващат редица различни подходи, като всички имат едно общо нещо: те са много сигурни. А групата Volkswagen иска да използва тази функция за сигурност и защита от фалшифициране на блокчейн в различни вертикали на автомобилна компания, която включва поддръжка, логистика и цифрови приложения към специализирани решения, като например показания за пробег на километраж.

С вида на усилията, екипът на блокчейн веригата във Volkswagen полага, че е на път да промени начина на работа на автомобилната индустрия.

Ще успее ли Volkswagen да промени начина, по който работи автомобилната индустрия? Споделете с нас вашите виждания за същото.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector