Vitalik изследва растежа в мрежата Ethereum от 2017 г. Какво следва през 2020 г.?

реклама Phemex

Последните три години отминаха бързо, тъй като крипто индустрията стана свидетел на един от най-бързо развиващите се периоди. Откакто достигна рекордно високи цени през декември 2017 г. – януари 2018 г., Ethereum преживя ускорен растеж в общността и развитието на платформата, а Vitalik Buterin, съосновател на Ethereum, се включи в Twitter, за да погледне назад към постигнатия напредък през изминалата година.

Vitalik поглежда назад към успеха на Ethereum от 2017 г. насам

Vitalik изброи няколко проекта, които осигуриха непрекъснатия растеж на блокчейна след Bull Run през 2017 г., в кратък признателен туит. Maker, Uniswap, нулеви знания (ZK) се събират и тестовите мрежи в планираната мрежа за доказателство за залог (PoS) направиха съкращението. Виталик обаче призова проектите да не губят своя напредък в развитието или да рискуват „догонване“ от други проекти.

Нещата, които Ethereum има през 2020 г., но не през 2017 г .:

* Разменете

* https://t.co/wwBUgU78ob

* Състояние

* MakerDAO

* ZK Rollups (напр. Loopring), >Капацитет 2k TPS

* PoS тестови мрежи

* Чичо ставки < 10% с 10м газови блокове

* Gitcoin безвъзмездни средства


Преместете портите по-бързо, иначе ще наваксаме!

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 27 март 2020 г.

В отговор на туита по-горе разглеждаме по-отблизо ускореното развитие на най-голямата платформа за интелигентни договори и предстоящите стартирания в мрежата.

Ethereum в най-добрите си години от старта си

Редица читатели могат да твърдят, че ETH мрежата е достигнала своя връх през 2017 г. по време на масовия бичи пробег. Е, като се има предвид скокът му до 1400 долара през този период, аргументът може да се задържи, но постоянният растеж в мрежата, тъй като, дори по време на крипто зимата през 2018 г., това показва най-добрите години на Ethereum от безпрецедентния възходящ тренд.

А. Експоненциален растеж в пространството на Дефи

Стойността и броят на базираните на Ethereum децентрализирани финансови приложения се покачиха до невероятни висоти от 2017 г. На върха си продуктите на Defi като Maker, Synthetix и Uniswap държат активи в размер на над 1 млрд. Щ. Октомври 2017. Да, 5 долара!

Изображение: Defipulse

В момента общата стойност, заключена в продуктите на Defi, възлиза на 624 милиона щатски долара.

Б. ZK-Rollups достигат 2000 tps

Друга област, която е свидетел на увеличаване на иновациите и развитието, е сбор от нулеви знания, решение от втори слой за увеличаване на мащабируемостта на блокчейна Ethereum. През последните три години ZK-сборите като Loopring са успели да тестват над 2000 транзакции в секунда, огромна стъпка от 7-15 tps Ethereum завършва.

В. ERC-20 базирани стабилни монети

Едно от най-големите постижения на Ethereum през последните три години трябва да бъдат стабилните монети като Tether (USDT), които се движат към веригата. В момента стабилните монети в блокчейна Ethereum възлизат на над 4,5 милиарда долара – USDT води пакета с 4,1 милиарда долара. Броят на стабилните монети в Ethereum преди 2017 г. също се е увеличил от около 10 в началото на 2017 г. до над 50 по време на писането.

Виталик обаче потвърди „централизирания характер на някои от тези стабилни монети, като посочи,

Това също е впечатляващ брой, въпреки че някои от централизираните стабилни монети не отразяват нито доверието / минимизиращите ценности на децентрализация на ethereum, нито традиционните ценности на доброто централизирано управление, така че предпочитам да не ги подчертавам

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 27 март 2020 г.

От 2017 г. има множество разработки, включително оракули, формирането на безвъзмездни средства от Gitcoin и преминаването към мрежата за доказателство за участие (ETH 2.0), която се очаква да стартира тази година.

Какво следва за Ethereum през 2020 г.?

В началото на годината Vitalik увери общността, че мрежата е по-силна от всякога, на фона на тътен от неуспешния старт на ETH 2.0. Преминаването на Ethereum към PoS ще бъде завършено тази година според по-ранни доклади, сигнализиращи за нова ера за втората по големина крипто.

Освен това няколко проекта продължават да се изграждат на платформата, като например платформата на централната банка за цифрова валута (CBDC), eThaler, която има за цел да осигури на правителствата централна банка към потребителския портал за по-лесни и ефективни плащания.

Споделете с нас предстоящите разработки за Ethereum през 2020 г. по-долу.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector