TRON: Година на нови етапи и постижения

реклама Phemex

През 2020 г. цялата криптовалутна индустрия отново оживя, подхранвана от институционални инвестиции, нови разработки и вълна от DeFi иновации, които видяха полезността и потенциала на основните криптовалути по-добре проучени.

Без съмнение TRON е една от най-активните платформи тази година. Като децентрализирана платформа за съхранение на файлове и споделяне на съдържание, TRON направи големи крачки към постигането на по-голямо възприемане и изграждане на потенциала на платформата – благодарение на множество нови придобивания и разработки през 2020 г..

Нека да разгледаме какво е постигнал досега.

2020 г. в преглед

Започвайки годината с гръм и трясък, TRON завърши неочакваното придобиване на Steemit Inc през февруари – една от най-популярните блог-базирани мрежи за блогове. По този начин той добави повече от 10 000 активни потребители дневно към екосистемата TRON.

През април партньорството на TRON със Samsung даде плодове и в Samsung Play Store стартира ексклузивна секция TRON – позволяваща на стотици милиони собственици на устройства Samsung да имат достъп до TRON dApps директно от телефона си.

Не след дълго TRON обяви стабилната платформа за кредитиране и управление JUST и завърши разпродажба на символи за JST на Poloniex. Токенът JST ще продължи да се покачва до 20 пъти цената си в листинг след поредица от известни борсови листинги.

&# 128640; #LaunchBase #ПРОСТО Разпродажба на токени за 60 минути! ⏰

Първо дойде, първо сервирай, така че бъди нащрек! ⚡

&# 128071;https://t.co/qtZQUKsCcM pic.twitter.com/gJ3eKUOjuf

– Poloniex Exchange (@Poloniex) 5 май 2020 г.


С преминаването през втората половина на годината амбициите на TRON за DeFi станаха ясни и в мрежата бяха направени куп нови разработки, свързани с DeFi. Започвайки с разработка, която направи TRC20 токените съвместими с платформата Waves, благодарение на Gravity – кръстосан комуникационен протокол.

Само няколко дни по-късно на TRON стартира първата децентрализирана борса за автоматичен маркетмейкър (AMM), известна като JustSwap. Потокът на живо на старта беше разгледан от над половин милион души и JustSwap беше посрещнат с незабавен успех, оформяйки основите на DeFi на TRON.

Платформата JUST стартира през август, отваряйки земеделие за участниците в мрежата на TRON и предоставяйки на потребителите първия стабилен валута, подкрепен от TRX През септември BitTorrent (BTT) беше пуснат като маркер TRC20 и беше добавен като допълнителен метод към JUST, докато TRON създаде партньорство с Band Protocol, за да предостави децентрализирани базирани на оракул ценови емисии на разработчиците на dApp.

Завършвайки септември с гръм и трясък, TRON си партнира и с BitGo, за да донесе увит биткойн (WBTC) и увит етер (WETH) в блокчейн TRON като токени TRC20. В резултат на това потребителите вече могат да извършват транзакции с BTC и ETH на TRON, като същевременно се възползват от изключително ниските такси за транзакции.

TRON успя да запази този импулс през последното тримесечие на годината, придобивайки DLive – една от най-големите децентрализирани стрийминг платформи и втората по големина стрийминг платформа в Турция – през октомври и стартира собствена услуга oracle през същия месец (JustLink).

През декември TRON си партнира с Huawei, за да донесе приложението BitTorrent в магазина AppGallery на Huawei, за да донесе децентрализирано споделяне на файлове на до 3 милиарда устройства, а също така пусна на пазара впечатляваща платформа за децентрализирано кредитиране JustLend, задвижвана от TRON.

TRX Token

Основният бенефициент на тези усилия? Притежателите на токени TRX. От началото на годината марката TRON отбелязва почти постоянен ръст на стойността.

Според данни от CoinMarketCap TRX демонстрира цялостна възходяща тенденция през 2020 г., започвайки годината от 0,0133 долара, преди да се изкачи до сегашната си стойност от 0,029 долара – еквивалент на печалба от 118 YTD.

Токенът TRX отчита почти постоянен растеж през 2020 г. CoinMarketCap)

Изглежда, че този растеж е до голяма степен катализиран от нарастващия набор от нови случаи на употреба на токена TRX – които вече могат да бъдат използвани за сечене на ПРОСТО стабилни монети, търгувани на JustSwap за други токени TRC20, залагани за мрежови награди и използвани за отглеждане на добив в различни базирани на TRON протоколи DeFi, наред с други неща.

Това също помогна на обемите на търговия TRX да достигнат най-високата си стойност през 2020 г., тъй като TRX на стойност повече от 7 милиарда щатски долара смени ръцете си за един ден през септември по време на метеоритен ценови рали – сигнализиращ за нарастващ интерес към актива.

И годината още не е приключила.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector