Редакция: Кой ще спечели SEC или Ripple, задълбочен преглед на съдебния процес за SEC Ripple

реклама Phemex

Комисията за сигурност и обмен (SEC) официално заведе дело срещу Ripple на 23 декември за продажби на нерегистрирана ценна книга за 1,3 милиарда долара. Какво разделя това дело за сигурност от подобни други като това на Block. One and Telegram в криптопространството е фактът, че SEC официално назова основателя Крис Ларсен и изпълнителния директор Брад Гарлингхаус в качеството им.

Основната причина за това се дължи на публичната продажба на 1,3 милиарда щатски долара XRP, от които близо 700 милиона щатски долара се връщат в частните ръце на основателя и главен оперативен директор, още едно странно и невиждано досега явление в нито едно от набирането на средства.

Искът вече започна да оказва влияние върху излагането на Ripple на пазара и цената на XRP токена, който е в свободно падане още от обявяването, падайки от над $ 0.50 на $ 0.25. С несигурно бъдеще напред, Ripple се страхува да загуби своя пазар на парични преводи, създаден през годините със стотици национални, както и частни банки и ключови стратегически партньори.

Досега Fidelity подкрепяше OSL, базираната в Чикаго борса Beaxy и една от най-старите крипто борси Bitstamp спря всички XRP услуги за търговия, докато Bitwise ликвидира своите XRP фондове, а 21Shares също премахна XRP от своя ETP поради проблеми със сигурността. Освен тези платформи от Jump Trading, тайният търговец с висока честота в Чикаго и Galaxy Digital на Mike Novogratz също са уведомили своите клиенти, че повече няма да правят пазари на XRP.

Съдебно дело SEC: ключови неща за изнасяне и факти

Искът SEC е дълъг 71 страници с подробна информация за това защо XRP се квалифицира като ценна книга и как както Ларсен, така и Гарлинхаус са били наясно с факта още през 2012 г., но не са успели да го предприемат и са продължили с предложението, без да го регистрират в засегнати органи. Съдебният иск SEC държи отговорни двамата ръководители на Ripple за нарушаване на федералните закони за сигурност, което означава, че те не могат да претендират за невежество или да прехвърлят вината върху някой друг.

четене между редовете тук (както трябва и с тези неща) и оооооо момче това е дива жалба RIP ⚰️ https://t.co/yRBfqTZx2s

– Катрин Ву (@katherineykwu) 22 декември 2020 г.

Делото обвинява Ларсен и Гарлингхаус в помощ & abet и продължи да твърди, че хората, които са създали XRP, са същите хора, които са създали Ripple, цитирайки изявлението на един от техния говорител. Голямо изявление, разглеждащо Ripple, е похарчило доста пари за граждански дела срещу тези, които твърдят същото.

Както Cryptographer-1 – уважаван и известен говорител на Ripple – заяви в скорошен туит (в Twitter): „Хората, създали XRP, са почти същите като хората, които са създали Ripple и са създали Ripple също първоначално, наред с други неща, разпространявайте XRP. “

Освен това, съдебният процес установи, че XRP наистина е нерегистрирана ценна книга, което беше известен факт за създателите на токена преди дебюта му на пазара. Делото гласеше,

Legal Memos предупредиха, че съществува известен риск XRP да се счита за „инвестиционен договор“ (и по този начин за сигурност) съгласно федералните закони за ценни книжа в зависимост от различни фактори. Те включват, наред с други неща, как Ripple популяризира и предлага XRP на потенциални купувачи, мотивацията на такива купувачи и другите дейности на Ripple по отношение на XRP.


SEC твърди, че Ripple управлява цената и ликвидността на XRP пазара

Традиционният клас активи се движи от йерархията на търсенето и предлагането, но XRP, без собствен случай на употреба, беше до голяма степен изпомпан и изхвърлен на пазара от Ripple, за да запази цената си на повърхността. В делото се твърди, че както Ларсен, така и Гарлингхаус са се отдали на дейности за популяризиране на символа чрез спекулации и позитивен медиен контакт.

Този раздел за Ripple е ефективен "операции на открития пазар" чрез "първични дилъри" да контролираме и поддържаме цената на XRP за защита на инвеститорите е просто невероятно. Това е буквално еквивалентно на операция за защита / доверие в cbank. pic.twitter.com/zvAYno3TDO

– Изабела Каминска (@izakaminska) 23 декември 2020 г.

В делото се отбелязва,

  • По време на предлагането, Ripple – както Garlinghouse и Larsen насочваха по различно време – полагаше значителни усилия за наблюдение, управление и въздействие върху пазарите за търговия XRP, включително цената и обема на XRP за търговия.

  • Както е описано в раздел II, тези усилия включват: (1) използване на алгоритми за определяне на размера и цената на XRP продажбите на ответниците на пазара; (2) изплащане на стимули на определени маркетмейкъри – някои от които Ripple се ангажира да осъществява пазарните продажби – ако продажбите достигнат определени нива на обема на търговията на XRP; и (3) плащане на платформи за търговия с цифрови активи, за да се позволи XRP търговия.

Крис Ларсен и Брад Гарлингхаус пренебрегнаха ли червените знамена?

Подробният иск допълнително установява намеренията на двамата Ripple да печелят от пазарите на XRP, въпреки многобройните червени знамена, издигнати от служителите преди и след публичното предлагане на XRP. В делото се цитира инцидент от 2015 г., при който Ripple е предупредил емитента на фонда за XRP, който може да се счита за обезпечение. В делото се отбелязва още

Ответниците обещаха да предприемат значителни усилия за изграждане на стойност за XRP и обещаха да предприемат значителни усилия за разработване и поддържане на публичен пазар за инвеститори в XRP за препродажба на XRP

Ripple and Garlinghouse гарантира, че инвеститорите Ripple ще защитят пазарите за търговия за XRP

Ripple и Garlinghouse също насърчиха разумни инвеститори да разгледат покупката

на XRP като нещо, от което те биха могли да спечелят, като упорито рекламират увеличения в цената на XRP.

Искът беше подаден вчера, но SEC се подготвяше за него от началото на 2019 г.

Искът от SEC срещу Ripple изглежда доста силен с ключови факти и изявления, потвърждаващи, че XRP не е само сигурност, но и двамата обвиняеми са били наясно с факта по време на продажбата на токена и дори преди публичната продажба да започне. Той също така разкри интересен факт, че SEC подписа споразумение за изминат участък с Ripple, започващо от 1 април 2019 г., което беше подновено до 24 декември 2020 г..

Споразумението за изминат участък е договор между две страни SEC & В този случай Ripple се съгласява с давността. От този факт става ясно, че макар SEC да е завела дело само вчера, те са работили по случая поне още през април 2019 г. Споразумението за изминат участък, последвано от съдебния процес, също означава, че всички преговори и споразумения за уреждане са се провалили.

Друго нещо, което трябва да се отбележи тук, е, че делото е само за нерегистрирана продажба на ценната книга и без наказателни обвинения, което означава, че и двамата ръководители на Ripple няма да бъдат изправени пред затвора. Като наказание обаче те могат да бъдат принудени

  • окончателно се разграничават от предлагането на XRP
  • да се откажат от всичките си печалби и печалби (приблизително 600 милиона долара заедно)
  • постоянна забрана за всякакъв вид предлагане на цифрови активи
  • граждански наказания

Заключение

Делото разкрива много подробности за делото, което SEC е изграждала от началото на 2019 г. и като се разглеждат доказателствата, предоставени от SEC, изглежда много малко вероятно Ripple да има шанс да спечели делото. По-важното е, че двамата ръководители може да се сблъскат с граждански дела, както и делото ще се развие по-нататък в съда.

Почти сигурно е обаче, че XRP е сигурност и двамата ръководители, отговорни главно за надзора над функционера на Ripple, са били наясно с това и са продължили да зареждат XRP за лични печалби.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector