Преглед на седмицата: Анализ на цените на криптовалутите за седмицата от 17 декември до 23 декември

реклама Phemex

Конгресмените Дарън Сото въвежда Закона за таксономията на жетоните

Тази седмица демократът Дарън Сото, заедно с колегата си Уорън Дейвидсън, въведе Закона за таксономията на жетоните. Новият законопроект изчиства объркването около класификацията на криптовалутата. Най-важното е, че в него се посочва, че цифровият актив вече не е сигурност, след като стане напълно функционираща мрежа. Преди няколко седмици Сато се беше присъединил към Тед Буд, за да сложи край на манипулацията с цените на криптовалутите. Двамата мъже бяха внесли няколко законопроекта, които „насочват CFTC и други финансови регулатори да отправят критични препоръки за това как да се подобри регулаторната среда както за потребителите, така и за развитието на бизнеса“.

Facebook обратно с крипто заглавия

Според доклад от Bloomberg тази седмица „запознати“ са заявили, че Facebook работи по създаването на стабилна монета за парични преводи WhatsApp. Очевидно компанията планира да започне в Индия, където страната има над 200 милиона потребители на WhatsApp и 69 милиарда долара годишни плащания за парични преводи. Както винаги, човек ще трябва да приеме тази новина с известна доза сол, тъй като съобщението не е от самия Facebook. Facebook създава криптовалута – история, стара колкото времето. Facebook увеличава екипа си от блокчейн, като се похвали с около 40 членове според LinkedIn. Бившият президент на PayPal Дейвид Маркус управлява приложението Facebook Messenger от 2014 г. и в момента ръководи блоковата верига.

Vitalik раздава капитал на Ethereum Startups

Събирайки някои новини от Twitter, Третият водещ създател на криптовалута Ethereum, Vitalik Buterin, раздаде $ 300K в криптовалута на стартиращи Ethereum. Buterin раздаде $ 300K на три стартиращи компании Etherum: Prysmatic Labs, ChainSafe Systems и Sigma Prime. Всеки от стартиращите е получил 1K Ethereum от Buterin, който по-късно беше разкрит в нишка в Twitter. Съобщава се, че и трите стартиращи компании работят за подобряване на мрежата Ethereum и преместването й в Ethereum 2.0. ChainSafe създава клиент, съвместим с Ethereum 2.0; Prysmatic Labs работи за подобряване на мащабируемостта, а Sigma Prime работи и върху клиент 2.0, наречен Lighthouse.

Хонконг да затегне законите за криптовалутите

Докато континентален Китай почти затвори вратите си за търговия с криптовалути в страната. ICO и търговията с криптовалута все още е разрешена в Хонг Конг. Сега се появиха доклади, че било то крипто борси, търговци, инвеститори, базирани на крипто компании или институции; всички ще бъдат поставени под по-строг надзор на Комисията за ценни книжа и фючърси (SFC) в Хонг Конг. Съгласно най-новите насоки на SFC, сега нататък ще се изисква лиценз за всички инвестиционни фондове, които включват повече от 10% от биткойни или други монети или токени за криптовалута. Средствата могат да бъдат продадени само на професионални инвеститори.

Binance за стартиране на DEX и още 10 борси за фиат през 2019 г.

Тази седмица за борси изпълнителният директор на Binance Changpeng ‘CZ’ Zhao наскоро беше интервюиран относно най-новите развития в BTC и Binance и перспективите му за движение напред. По време на интервюто CZ беше попитан за промените в стратегията за разширяване на Binance поради стопяване на пазарите, на което той отговори, казвайки: „Нашата стратегия изобщо не се е променила. Досега стартирахме една fiat борса и предстои да стартираме още 2-3 през следващия месец или така. Следващата година все още искаме да изградим още 10 фиат борси и също така стартираме нашата децентрализирана борса (DEX), която е много основна блокчейн технологична борса

Диаграма на ценитеИзточник: Coin260.com

Биткойн (BTC)

Тук идва Коледа, както и ралито на Дядо Коледа, което извежда всичко зелено на крипто пазарите. За първи път през последните 2 седмици биткойнът се премести над 4000 щатски долара, продължавайки нагоре. Цените достигнаха най-високата точка от 4 198,43 USD и най-ниската точка от 3 253,12 USD през седмицата. Борсите, които бяха по-активни, в обеми, с BTC през различни двойки тази седмица бяха, BitMex (21,94%), CoinBene (3,72%) и DOBI Trade (2,93%)


Сред известните новини около Биткойн, Майкъл Новограц прогнозира, че Биткойн ще достигне $ 3000 до $ 6000 в краткосрочен план

Пулсации (XRP)

XRP все още е на второ място, тъй като Ethereum продължава да побеждава. Най-отгоре, тази седмица цените на XRP бяха на ниво от 0,393330 щ.д., а към дъното котираха 0,286942 щ. Д. Борсите, които бяха по-активни в обеми, с XRP между различни двойки тази седмица бяха ZB.COM (13.07%) Bitbank (11.00%) и ZBG (7.62%)

За XRP тази седмица XRP гласува като най-добрият коледен „Крипто подарък“ в Twitter

Ethereum (ETH)

Ether, подобно на BTC, се увеличава и сега е стабилно над нивата от 100 USD. Ethereum на върха, тази седмица беше на ниво от 119,09 долара и беше най-ниско от 85,38 долара. Пазарите, които бяха по-активни в обеми, с ETH през различни двойки тази седмица, бяха DOBI trade (6.46%), OEX (4.77%) и OKEx (4.74%)

Сред новините около Ethereum тази седмица Джоузеф Любин, съосновател на Ethereum и основател на ConsenSys, взриви своите критици (особено крипто „журналисти и блогъри“) и заяви, че може да види „много светло“ бъдеще за Ethereum и неговата екосистема.

Другите хамали и шейкъри

Другите монети, направени отгоре и отдолу тази седмица според Coin Market Cap (достъп до 23 декември в 15:35 IST), са

Хамали

  • Монети – Повишаване с 211.20%
  • NKN – Показва ръст от 152,07%
  • Spendcoin – Показва ръст от 149,16%

Шейкъри

  • Veros – Показва спад от 95,95%
  • empowr coin – Показва спад от 94,79%
  • True Deck – Показване на спад от 82.20%

Какво според вас би било настроението на крипто пазарите през следващата седмица? Споделете с нас вашите виждания за същото.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map