Facebook става „All-in On Crypto“, Libra прилага функции на Ethereum, XRP и Stablecoins

реклама Phemex

Facebook разкри, че е Whitepaper и свързаните с него мисии за новата си криптовалута Libra. Libra се проектира не само като платежно средство, но и като цялостна Blockchain платформа. Ран Нойнер, крипторепортер, туитна,

Просто прочетете нещата от Везните. Facebook току-що влезе в крипто.

Екипът на Blockchain, под ръководството на Дейвид Маркус, се е съсредоточил върху почти всички приложения и тесни места на съществуващите блокчейн проекти. В крайна сметка те са създали смесена торба с криптовалути; което предизвиква полезността и функционалността на много съществуващи криптовалути. Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор и съосновател на Facebook отбеляза,

Facebook идва заедно с 27 организации по света, за да стартира асоциацията с нестопанска цел „Везни“ и да създаде нова валута, наречена „Везни“.

Везни Vs. Платформи Ethereum и Smart Contract

Организацията с нестопанска цел, Libra Association, е подобна на няколко екипа за разработка зад съществуващите криптовалути като Ethereum Foundation, Litecoin Foundation и Stellar Organization. Асоциацията ще отговаря за внедряването и пускането на актуализации или промени в блокчейна. Дейвид Маркус, лидерът на Blockchain Team във Facebook, туитна,

Това, което представяме, е само началото и има много неща за подобряване. Искахме да споделим рано и да работим с вас, вместо да чакаме „съвършенство“.

WhitePaper също разкри, че блокчейн платформата ще изпълнява програми, компилирани на нов език за програмиране, Move. Това е забележително подобно на Ethereum и солидността на езика за програмиране. Програмите, които се изпълняват отгоре на тези блокчейн, са наричани по същество интелигентни договори. Следователно визията изглежда включва полезността, предоставена от Ethereum, Tron и EOS на мащабируема блокчейн.

Везни Vs. XRP

Има два вида книга, базирана на блокчейн, въз основа на техните задължения за валидатор. Валидиращите възли в Bitcoin или Ethereum са без разрешение, докато в XRP и JPM coin те са „разрешени“. В първия блокчейнът е отворен за обществеността за проверка, добив или залагане и разработване на интелигентни договори върху него. Докато по-късно се изисква разрешение за присъединяване към мрежата.

Има аргументи за и против двата протокола; Facebook е възприел подхода „разрешение“. Освен това това позволи и на други лидери на финансови услуги като VISA, MasterCard и PayPal да се присъединят към движението. Андреас Антонополус отбеляза в a чуруликане,

Докато Везните на Facebook не се конкурират с нито една отворена, публична, без разрешения, без граници, неутрална, устойчива на цензура блокчейн, тя * ще * се конкурира както с банките на дребно, така и с централните банки. Това ще бъде забавно за гледане.


Везни Vs. Конюшни монети

Волатилността е най-важната загриженост около биткойните и криптовалутите от самото им създаване. Глобалните лидери и икономисти често са ги наричали инструмент за спекулации и нищо друго. Везните поеха по високия път и по този начин, като внедриха стабилкойн, подкрепен от смесена торба с активи.

Досега пазарът беше свидетел предимно на фиксирани щаткойни в щатски долари с институции, работещи върху други стабилни монети, базирани на FIAT. Независимо от това, както отбеляза Питър Шиф, всички валути на FIAT в крайна сметка са обречени, екипът го подкрепи с кошница активи (стабилни валути и държавни облигации). Дейвид Маркус има за цел да направи валутата жизнеспособна поне сто години.

Везни срещу биткойн

Това сравнение трябваше да е в горната част на списъка. Всички горепосочени функции и характеристики, които Facebook е въвел във Везни, целят трансформиране на индустрията за финансови услуги. Зукърбърг също отбеляза,

Това е особено важно за хора, които нямат достъп до традиционни банки или финансови услуги … Стремим се да улесним всички да изпращат и получават пари точно както вие използвате нашите приложения за незабавно споделяне на съобщения и снимки.

Везните могат да се използват като платежно средство, а също и като запас от стойност поради своята стабилност. Освен това той е независим от централизирания контрол, в този случай разпределения централизиран контрол. Следователно, той възпроизвежда идеята зад биткойн и се опитва да пусне импровизирана версия на него.

„Въздушното качване“ или стартирането на Везни ще се случи някъде през 2020 г. Освен това дотогава можем да използваме различни организации, работещи по Move и Libra, за да интегрираме блокчейна според тяхното използване.

Смятате ли, че „крайната версия на блокчейн“ от Facebook ще детронира Bitcoin и Ethereum? Моля, споделете вашите виждания с нас. 

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector