Днес в Crypto: Илад Ройсман ще бъде нов председател на SEC | Ripple Partners отговарят на съдебния иск SEC | Binance Korea изключва | Биткойн остава над 23 000 долара

реклама Phemex

Искът срещу SEC срещу Ripple вчера доминира в заглавията днес, като няколко от неговите ключови стратегически партньори официално разгледаха проблема и предложиха своята позиция по отношение на тяхната асоциация с крипто компанията. Друга важна новина, която направи заглавията на съобщенията, беше обявяването на новия председател на SEC, след като бившият напусна рано. Нека да разгледаме някои от ключовите истории за деня,

  • Elad Roisman заменя Jay Clayton като нов председател на SEC
  • Ключовите партньори на Ripple SBI Holdings и MoneyGram отговарят на делото SEC.
  • Binance Korea спира в рамките на една година от отварянето поради ниския обем на търговията.
  • Биткойнът остава над 23 000 долара, докато XRP се изплъзва под 0,25 долара.

Pro-Crypto Elad Roisman поема новия председател на SEC

Илад Ройсман е новият председател на Комисията за сигурност и обмен (SEC), която замества Джей Клейтън, назначен за Тръмп. Назначаването на Ройсман беше добре прието от крипто общността, тъй като той е известен като про-биткойн и криптовалути като цяло. Новината беше разчупена от комисаря на SEC Хестър Пиърс.

Поздравления, председател Ройсман! Очаквам с нетърпение вашето ръководство на SEC.

– Хестър Пиърс (@HesterPeirce) 24 декември 2020 г.

Джей Клейтън трябваше да напусне поста си до юни 2021 г., обаче поради резултатите от президентските избори в САЩ Клейтън приключи мандата си 6 месеца по-рано. Мандатът на Клейтън се възприема като малко регресивен и крипто общността се противопоставя основно на него поради отхвърлянето на няколко предложения за борсово търгуван биткойн фонд (BTC ETF). Новият председател, от друга страна, се смята за прокрипто и мнозина вярват, че той би могъл да проправи пътя за положителни разпоредби в мандата си.

Ripple Key Partners SBI Holdings и MoneyGram отговарят на съдебно дело SEC

Делото SEC срещу Ripple и двама от неговите ръководители в момента са най-горещата тема в крипто пространството. Вчера множество борси обявиха премахването на XRP токена, докато днес двама от ключовите стратегически партньори SBI Holdings и MoneyGram също официално се обърнаха към проблема, но дадоха доста контрастни отговори.

SBI Holdings предостави безусловната си подкрепа на Ripple и увери, че дори искът да е срещу тях, те наистина не трябва да се притесняват, тъй като 90% от клиентите му са извън САЩ, докато 80% от обема на паричните преводи, които генерира, идва и извън Съединените щати . От друга страна, MoneyGram възприема предпазлив подход и предлага да изчакат разгръщането на делото и дотогава няма да използват коридорите за парични преводи. Те продължиха да твърдят, че въпреки че Ripple е един от ключовите им партньори за парични преводи, те не използват техните услуги за ODL.

Binance Korea затваря операцията си в рамките на една година от старта

Binance днес съобщи затварянето на корейското му дъщерно дружество, известно още като Binance KR, поради ниски обеми на търговия и ликвидност в рамките на една година от стартирането му. Официалното съобщение се чете,

Binance KR ще прекрати местните борсови операции поради ниско използване и обем с ограничени търговски двойки BKRW, което води до ограничена ликвидност за своите потребители.


Binance също обяви публикация по график за затваряне, при която клиентите няма да имат достъп до своите акаунти на борсата. Графикът на затваряне е както следва:

  • Приключване на таксуването на BKRW и нови регистрации в Binance KR: 24 декември 2020 г. в 13:00 ч. KST
  • Закриване на всички търговски услуги в Binance KR: 10 януари 2021 г. в 13:00 ч. KST
  • Трудно изключване (очаквано): 29 януари 2021 г. в 13:00 ч. KST
  • Делистиране на двойки за търговия BKRW / BUSD Liquid Swap и BKRW: 29 януари 2021 г. в 13:00 ч. KST

Биткойнът остава над 23 000 долара, докато XRP се подчинява под 0,25 долара

Днес крипто пазарът беше в режим на възстановяване, след значително вчерашното дъмпинг заради съдебното дело Ripple, при което третата по големина криптовалута загуби позицията си от Tether поради срив на цената с 40% XRP преди делото SEC се консолидира над $ 0.50, но падна до $ 0.25 и в момента се търгува на $ 0.26.

Биткойнът, от друга страна, продължава да поддържа позицията си над 23 000 долара, въпреки че повечето алткойни регистрират сметище с ликвидирани вчера позиции на стойност стотици милиони.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector