Chainlink [ВРЪЗКА] Помпи за обратна психология? Над 50 милиона долара в къси панталони са ликвидирани

реклама Phemex

На 15 юли Zeus Capital LLC публикува доклад за изследване със заглавие „Изложена измама на веригата.“ Твърденията срещу SmartContract, разработчик на протокола, включват незаконно предлагане на сигурност, централизирано управление и контрол, фалшив маркетинг, фалшиво съобщение за партньорство и какво ли още не. 

Логиката би поискала рязък спад на цените след такова разкритие. Въпреки това, след като пусна своите теории и твърдения в продължение на 24 дни, Zeus Capital изглежда е загубил от помпите (или те самите са помпите?).

Простата икономика ще ви каже, че търсенето и предлагането са двата движещи фактора за цената на актива. Обаче този, който се търгува на борси за деривати, се конкурира с дългите и късите поръчки. Купувачът на кратък договор трябва да намери продавач и обратно. Когато балансът наклони твърде много в полза на едната страна, възможността да се стигне до ликвидация става жизнеспособна.

Ценово действие

Връзката достигна малко под $ 9 в деня на публикуване на доклада. След което дори започва низходящ тренд с по-високи и по-ниски минимуми до бързо обръщане над $ 6,5. Това може да се дължи на комбинация от продавачи, резервиращи печалба и къси продавачи, оказващи натиск върху пазара.

linkusd krakenLINK / USD 1-дневна диаграма на Kraken (TradingView)

Въпреки това, тъй като обръщането въпреки непрекъснатите предупреждения и обвинения от Zeus Capital, Chainlink [LINK] продължи да се движи нагоре до максимум над $ 14.

Вчера, преди непосредственото покачване, те написаха в Twitter, че MakerDAO и Compound подкрепят ценовия оракул на Chainlink. Заедно с това, призив към SEC да разгледа въпроса. Цялото нещо беше представено силно в Twitter.

Потвърдено! Първо @MakerDAO, тогава @compoundfinance се отдръпват от ненадеждния и неустойчив Oracle на Chainlink. $ ВРЪЗКА се спуска.

DYOR & прочетете доклада за разследване – https://t.co/j5F8FMNkQU pic.twitter.com/28EAaHHQiV

– Zeus Capital (@ZeusCapitalLLP) 8 август 2020 г.

Подозрително е, че кратките поръчки на Zeus Capital могат да бъдат хитрост, за да се маскират огромните дългове. Виден крипто търговец наблюдава,


Краткото (ако бяха те) беше част от кампанията на помпите. Те разбраха противоположната природа на крипто психологията и я използваха за изпомпване. Всички загуби вероятно са били съвсем малки в сравнение с печалбата, която са реализирали в дълговете си.

Освен това FUD беше достатъчна причина за китовете да използват ликвидността на късите страни. Дали Zeus Capital е бил честен в подхода си, сега няма да има значение.

Ликвидации

На Aave ценовата акция LINK (PA) доведе до масови ликвидации за над 25 милиона долара. Съобщава се на aavewatch, заемите в USDC бяха тези, които претърпяха по-голямата част от ликвидациите до 96% милиона. Освен това централизираните борси като Binance, FTX, Huobi и така нататък имат собствен дял от ликвидации.

връзка binance отворен интересLINK / USDT Фючърси върху 4-часова диаграма на Binance Open Interest

Само за Binance застрахователният фонд LINK / USDT е нараснал с над 2 милиона щатски долара, като над 29 милиона щатски спад в OI сочи към кратки ликвидации.

Перфектният план

Според много експерти това е сложна кампания за помпа, а не ново нещо в крипто. Мелтем Демиърс, CSO на Coinshares бележки,

на @ZeusCapitalLLP „Активистка кратка“ кампания на $ ВРЪЗКА чувства се като сложен маркетингов заговор за събиране на подкрепа и повишаване на цените, колко мислите, че са похарчили за (а) реклами в Twitter (б) уебсайт и (в) няколко лири за тролване в Twitter?

Миналата година поддръжниците на BSV, водени от Крейг Райт и Калвин Ейър, направиха подобно нещо, като създадоха FUD около авторските права на Биткойн. Цената на BSV продължава да постига нови върхове въпреки разкритието зад фасадата.

Отново!

Портфолиото на DeFi на това е установено, че конкретен адрес преживява една от най-големите ликвидации на шорти LINK на Aave. Линксака (псевдоним) проследяването на портфейла вчера установи, че ликвидационната цена от над 6 милиона долара в LINK заеми е била 11,8 долара. По-късно се наложи още обезпечение, когато цената започна да се покачва нагоре.

В момента сметката има над 6,3 милиона щатски долара в LINK заеми с нетна стойност от 2,3 милиона долара. Горната сметка може да принадлежи и на Zeus Capital.

Освен това, LINK продължава да търгува над $ 12,7 със значителен ръст на търговията на борси като Huobi. В момента криптовалутата е във фаза на откриване на цената с много FUC и FOMO около нея.

Каква би била вашата инвестиционна стратегия или мнение за Chainlink [ВРЪЗКА] в момента? Моля, споделете вашите виждания с нас. 

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector