29% американци все още вярват, че американският долар е подкрепен от злато, установява проучване

реклама Phemex

Неотдавнашно проучване на водещия световен доставчик на хешове, Genesis Mining разкри някои интересни открития за това как средностатистическият американец възприема парите и банкирането. Изследването е озаглавено „Възприятия за парите и банкирането в Съединените щати 2019 г. “

 Цифровите пари ще прекратят поверителността на транзакциите

Изследването е проведено с цел да се определи доколко средностатистическият американски потребител е преценил концепциите зад банковото дело, фиатните пари и Федералния резерв. Изследването е проведено на 19 септември с 1000 респонденти, отговарящи на поредица от 23 въпроса.  

От 1000 анкетирани анкетирани, приблизително 29% от анкетираните все още вярват, че щатският долар е подкрепен от злато, 4% вярват, че е подкрепен от петрол, 5% казват облигации, 7% казват нищо, 23% казват, че не знаят и само 30% точно заявиха правителството на САЩ.

Източник- Доклад за копаене на Genesis

Всъщност на 14 март 1909 г. САЩ преминаха към златен стандарт, превръщайки и златото, и среброто в законно платежно монети в САЩ. Съгласно този стандарт американският долар е бил конвертируем до 25,8 зърна (1,672 грама, 0,05375 тройунции) злато, малко над 18,60 долара за унция. Въпреки това, за да се пребори с тежката дефлация през 1933 г., президентът Рузвелт тогава изпълнява акт, който спира златния стандарт.

Не само това, когато е разпитан „Кой решава да бъдат отпечатани повече долари?“, 18% от анкетираните нямат отговор, 58% вярват, че това е Федералният резерв, а третият най-голям отговор е, че правителството на САЩ е отговорно за същото. Въпреки факта, че традиционните финанси отново и отново не успяват да отговорят на очакванията на масите, вярата в същото продължава, вероятно поради липсата на финансова грамотност. 

Източник- Доклад за копаене на Genesis

Интересното е, че 76% от анкетираните се противопоставят на идеята правителството на САЩ да замени хартиените пари с цифрови.

Това от своя страна показва, че американците все още не са готови за пълна прозрачност по отношение на парите. Интересното е, че перспективата не е ограничена до тази на средностатистически американец, дори банковите ръководители също изглежда повтарят същите чувства.

Източник- Доклад за копаене на Genesis


Наскоро главният икономист на популярната холандска банка ING Марк Клиф каза, че в рамките на 5 години цифровите валути ще бъдат пълноценна реалност в рамките на 5 години. С нации, които ще излязат да изграждат свои собствени централни цифрови валути, потребителите ще загубят анонимност, тъй като при контролираните от Централните банки цифрови валути транзакциите ще станат напълно проследими за властите.

24% от анкетираните вярват, че Фед осигурява американските златни резерви

24% от анкетираните смятат, че Федералният резерв е отговорен за осигуряването на златните резерви в САЩ, докато 50% отговориха, че са отговорни за надзора на паричната политика на САЩ. 54% от анкетираните смятат, че банките на Федералния резерв са собственост единствено на правителството на САЩ.

Източник- Доклад за копаене на Genesis

Освен това 26% от анкетираните смятат, че банките са необходими, за да запазят 100% от парите, депозирани от клиенти в банката. Също така, 52% от анкетираните смятат, че банките не трябва да държат 100% в резерви. Докато 9% вярват, че банките трябва да държат 1-10% през цялото време.

Източник- Доклад за копаене на Genesis

С това казано, животът ни се върти около парите и е поразително, че хората там все още трябва да получат голяма яснота относно паричния поток и вътрешната им работа. Възможно е също така, когато се получи такава яснота, идеите за основното приемане на криптовалути да не изглеждат чужди и да получат по-широко признание.

Всичко, което обаче блести, не е злато. Негативните настроения около криптовалутите продължават да преобладават поради използването им в незаконни дейности и тероризъм и няколко случая на пране на пари. Месец август разкри, че Северна Корея използва „широко разпространени и все по-усъвършенствани“ криптовалутни хакове, за да събере приблизително 2 милиарда долара. Средствата са използвани за закупуване на оръжия за масово унищожение.

Дали в крайна сметка цифровите валути ще получат одобрение от хората? Кажете ни какво мислите в коментарите по-долу!

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector